google-site-verification: google3956985213adcb86.html 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | BİLGİGÜVERCİNİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,1979’dan bu yana TRT’nin organizasyonuyla “TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” adı altında uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.
1979 yılının Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Çocuk Yılı’ olarak ilân edilmesi üzerine, TRT tarafından bütün dünya çocuklarını kucaklamayı amaçlayan bir proje hazırlanmış ve bu projenin kabul edilmesiyle de TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin birincisi beş ülkenin (SSCB, Irak, İtalya, Romanya ve Bulgaristan) katılımı ile başkent Ankara’da düzenlenmiştir.
TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek, çocukların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak amacı ile düzenlenmektedir. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği “YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ” ilkesi ile her yıl ortalama 40 ülkenin katılımıyla kutlanmaktadır.
39 yıldır yaklaşık 150 değişik ülkeden 30.000 civarı çocuğun katıldığı şenlik, 1979’dan 2000’e kadar başkent Ankara’da, daha sonraki yıllarda ise İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep, Nevşehir gibi Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...