YILBAŞI HİNDİ DOLMASI


Malzemeler
1 büyük hindi
2 çay bardağı süt
1 yarım limon
2 tatlı kaşığı biber salçası
¼ su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz ve karabiber

Pilav için
2 adet soğan
3 su bardağı pirinç
300 gr. hindiciğeri
25 gr. dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 tatlı kaşığı tereyağı
4 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
Göz kararı su
1 adet limon
Yenibahar ve karabiber

Hazırlanışı
Yemeğe başlamadan önce maydanoz v dereotunu ince şekilde kıyıyoruz. Bunun ardından ise ilk olarak hindiyi limon ile iyice ovuyoruz ve kenara koyuyoruz.
Bundan sonra ise derin bir kapta zeytin yağı, süt, salça, sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ardından ise kenara ayırdığımız hindinin üzerine sürerek ise buzdolabına koyarak 3 4 saat marine etmeye koyuyoruz. Bu arada ise pilavı yapmaya başlıyoruz.
İlk olarak pirinçleri yıkayarak süzdükten sonra üzerine su ekleyip 20 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra ise Ayçiçek ve tereyağını tencereye koyarak ısıtıyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz.
Ardından küp şeklinde doğradığımız ciğer ve dolmalık fıstığı ilave ederek ardından pirincide koyarak kavuruyoruz. Daha sonra 2 su bardağı su ekleyerek, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra ise pişen pilavı hindinin içine doldurarak ardından 200 derece fırında 3 saate kadar yakın pişiriyoruz ve ardından servis yapıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...