HİNDİ ROSTO


Malzemeler
2 adet hindi butundan hazırlanmış rosto 
2 tatlı kaşığı esmer şeker
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Rostoyu ayçiçek yağında ve esmer şekerle pembeleşinceye kadar tavada kızartın. Bir et şırıngasıyla farklı noktalardan içine aşağıdaki karışımı enjekte edip kalan karışımla beraber 1 tatlı kaşığı una buladığınız hindi torbasına koyun. Torbayı bağladıktan sonra birkaç yerden delerek 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi olana kadar pişirin. Aşağıdaki sosla servis edin.

Fırınlama için gerkenler

Malzmeler
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı esmer şeker
100gr eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı likit yağ
1 çorba kaşığı ballı hardal
1 diş sarımsağın suyu
3 çorba kaşığı soya sosu
Yarım tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Servis için gerekli sos
50 gr tereyağını teflon tavada eritin. 1 çorba kaşığı likit yağ ilave edin. 1 silme çorba kaşığı unu ekleyerek, kavurun. Yanmamasına dikkat edin. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı silme karabiber ve 1 çay kaşığı esmer şeker koyun. Yavaş yavaş kepçeyle hindi suyunu katmaya başlayın. Karıştırma işlemine devam ederek, koyu ama akıcı bir kıvam alana kadar kaynatın. 2 kepçe dolusu hindi suyu yeterli olacaktır. Bu sosa hindi rosto piştikten sonra fırın torbasının içinde kalan suyu ekleyin, el blender'ıyla çırpın. Sıcakken rostonun servisinde kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...