FAYANS DÖŞEME


Ön Hazırlık
Fayansların döşeneceği zeminin temiz,pürüzsüz ve düzgün olması gerekmektedir. Yapıştırıcının iyi tutması için zemin ıslatılmalıdır. Fayansları döşemeden önce sabunluk, kağıtlık, menfez vs. gibi aksesuarların yerlerini işaretlemeyi unutmayın.
Uygulama
İyice karıştırdığınız yapıştırıcıyı, fayans tarağı ile yivli olarak döşemenin ilk bölümüne, çalışmaya mani olmayacak kadar yayınız. Sonra ilk fayans, duvarın kenarına koyularak başlayın ve diğer fayanslar bu ilk karonun hizasında sıralayın.
Uygulama derzli yapılacaksa, bu döşeme esnasında seramik arasına derz çıtası konulur. Sıralanan seramikler mastar ve lastik çekiçle düzgün ve kademesiz hale getirilir.
Döşenmiş fayanslar bir gece dinlenmeye ve kurumaya bırakılmalıdır. Bu esnada fayans sıvaları ve yapışkanları kuruyacaktır.
Ertesi gün ilk olarak şerbet verme işlemi yapılır. Beyaz çimento ve mermer tozu (istenirse harç boyası) karışımı şerbet, boza kıvamında temizlenmiş yüzeye dökülüp, fırça ile yayılır. Şerbet pelte haline gelene kadar bu yayma tekrar tekrar yapılaraki derzlere iyice işlemesi sağlanır. Derzlerin iyice dolmasına, hava boşluğu kalmamasına dikkat edilir.

FAYANSLARINIZI TEMİZLEDİKTEN SONRA SİRKELİ SUYLA OVMANIZ SİZE DAHA PARLAK BİR GÖRÜNTÜ SAĞLAYACAKTIR.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...