google-site-verification: google3956985213adcb86.html BAŞAK, TERAZİ, AKREP VE YAY BURCUNA GÖRE TAŞLARIN FAYDALARI | BİLGİGÜVERCİNİ

BAŞAK, TERAZİ, AKREP VE YAY BURCUNA GÖRE TAŞLARIN FAYDALARI


BAŞAK BURCU
Jasper
Bu süs taşı volkanik kütlelerin içerisinde bulunur. Sarı, kırmızı, kahverengi, yeşil ve gri renklerde karşımıza çıkar. Sevgi ve inanç sisteminin taşı olduğuna inanılır. Bedeni toksinlerden arındırdığı ve vücudun kan yapmasına yardımcı olduğu söylenir. Kabus görmeyi engelleyici olduğu, sindirim sistemi ve safra kesesini güçlendirici özelliğe sahiptir.
Peridot
Bu taş kişinin yaşam enerjisini artırır ve canlılığının korunmasına yardımcı olur. Kişinin çevreyle olan iletişimini artırır. İyimserlik aşılayan peridotun nedensiz korkula karşı iyi geldiğine ve kaygıyı azalttığına inanılır. Doku bozukluklarına, kalp, pankreas, dalak ve ciğerler üzerine olumlu etkisi vardır.
Yeşim
Bu taş aşırı duyguların dengelenmesi, cesaret ve adalet duygularını aşılar. Endişeyi, korkuyu uzaklaştırır. Bu taşın diş ağrılarına da iyi geldiği söylenir. Kendilerini zayıf ve güçsüz hisseden kişiler, yeşimi kalplerine koyduklarında içlerinin rahatladığını hissederler.
TERAZİ BURCU
Malahit
Kişinin cesaretini artırır. Korku, suçluluk, kendini kabullenmeme gibi olumsuz duygulardan kurtarır. Kişinin içinde tuttuğu acıları ortaya çıkarıp, neşeli bir ruh haline kavuşmasını sağlar. Malahit taşının radyasyondan koruyucu olduğu düşünülür.
Opal
Sevgi ve şefkatin taşıdır. Gözün görme gücünü artırır. Eklem iltihaplarını iyileştirdiği düşünülür. Parasal konularda şans getirdiğine inanılır. Kişinin yaratıcılığına katkıda bulunur. Hafızayı ve önseziyi güçlendirir.
Dumanlı kuvars
Bu taşın çok eskiden beri gerginliği giderdiğine korku, panik ve kızgınlığı azalttığına, bu duyguları huzur ve neşeye dönüştürdüğüne inanılmıştır. Pankreas ve böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Sinirleri güçlendirir. İletişimle ilgili problemlerin çözülmesine yardımcı olur.
AKREP BURCU
Kaplan Gözü
Nazardan koruduğuna inanılır. Negatif enerjiyi kişiden uzaklaştırır. Önsezileri artırır. Ayrıca eklem ve kulak rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılır. İnatçılığı azaltan bir taş olduğuna inanılır.
Mercan
Stresi ve depresyonu azaltır. Bu nedenle sedefe iyi geldiği düşünülür. Kalbin düzenli çalışmasında etkilidir. Aile ve arkadaş çevresinde kişinin saygınlığını artırır. Atılacak adımlarda bilinçli ve kararlı davranmayı, olumsuz yargılamalara karşı güçlü olmayı sağlar. Mercan taşının pozitif düşünceyi artırdığı söylenir.
Obsidyen
Obsidyen kişinin olumsuz düşüncelerden kurtulmasına yardımcı olur. Kaygıyı azaltır. Kızgınlık ve öfke duygularından kurtarır. Karaciğer üzerinde olumlu etkisi vardır. Kahinler bu taşı kehanet taşı olarak adlandırır. Bedendeki aşırı elektrik yükünün atılmasına yardımcı olur. İç huzur için ve kişinin yüzleşmek istemediği problemleri su yüzüne çıkartmak için de kullanılması önerilir.
YAY BURCU
Turkuaz
Para taşı olarak bilinen turkuaz bol kazanç için tercih edilen bir taştır. Bilgelik ve önseziyi artırır. Sadakat ve dostluğun sembolüdür. Tansiyonu düzenler ve kalp hastalıklarına iyi geldiğine inanılır. Turkuazın boyun ve boğaz ağrılarına karşı etkili olduğu düşünülür. Sindirim sorunları için de kullanılır. Nazara karşı da etkilidir.
Lal
Bedensel zayıflığa ve acımasızlıklara karşı kişiyi koruduğuna inanılır. Canlılık ve zindelik verir. Akciğer ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu yönü olduğu söylenir. Tutku ve cesaretin taşıdır. Sosyal ilişkilerde daha girişken olmanızı sağlar. Sevgi ve şefkat duygularını artırır. Hayal gücünü canlandırır. Damarlar üzerinde yararlı etkileri bulunduğuna inanılır.
Sodalit

Depresyona karşı koruyucu etkisi olduğuna inanılır. Kişiyi konsantre olmasına yardımcı olur. Bu taş boyuna asıldığında boğaz iltihaplarına iyi gelir. Bolluk ve bereket getirdiği söylenir. Kalp ritmini dengeler. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Kan basıncını ayarladığına inanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...