google-site-verification: google3956985213adcb86.html 10 ALTIN KURALLA DİYETE BAŞLAYIN | BİLGİGÜVERCİNİ

10 ALTIN KURALLA DİYETE BAŞLAYIN

  1. Üç saatte bir yiyin
    Vücut saatimiz her üç saatte bir yemek yememizi öneriyor. Çünkü üç saatte bir yemek, kilo verme hızını artırıyor. Düzenli yeme eylemi sonucunda kan şekeri dengesi korunuyor. Öğün atlamak, bir sonraki öğünde yemeklere saldırmanıza ve tıka basa yemek yemenize sebep olabiliyor.
  2. Kalori hesaplayın
    Kilo vermek için basit bir hesap yapmanız yeterli. Günlük olarak harcadığınız kaloriden daha az kalori alırsanız, kilo vermeniz kolaylaşır. Kilonuzla orantılı olarak günlük kalori ihtiyacınızı belirleyin ve sadece ihtiyacınız kadar kalori tüketin. Yediğiniz besinlerin ne kadar kalori içerdiğine de dikkat edin.
  3. Öğünlerinizi bölün
    Enerjinizi doğru bir şekilde tüketmek istiyorsanız, öğünlerinizi beşe bölün. Sırasıyla kahvaltıda 300-400 kalori, ara öğünde 100-200 kalori, öğle yemeğinde 400-500 kalori, ara öğünde 100-200 kalori, akşam yemeğinde 300-400 kalori tüketebilirsiniz. Bu şekilde yağ yakmanız kolaylaşacak ve metabolizmanız daha hızlı çalışacak.
  4. Az yağ tüketin
    Yağ kullanırken kalitesine dikkat edin. Hayvansal yağlardan uzak durun. Bitkisel yağları özellikle zeytinyağını tercih edin. Kalp sağlığı ve kan dolaşımı için önemli olan bitkisel yağlar ve zeytinyağı kolesterolü de düşürür.
  5. Kaliteli karbonhidrat tüketin
    Kaliteli karbonhidrat olan meyve, sebze ve tahıl ürünleri, kan şekerini yavaş yükselttiği için uzun süre tokluk hissi verir. Un, şeker ve yüksek glisemi içeren patates gibi kötü karbonhidratlarda ise durum tam tersidir.
  6. Protein ile zayıflayın
    Kilo vermek isteyenler mutlaka proteinle beslenmeli. Özellikle balık, et, yağ oranı düşük süt ve kepek ürünlerini tüketmeye özen gösterin. Bu ürünlerin tüketimi azaldığı takdirde vücuttaki kas oranı zayıflar ve metabolizma yavaşlar.
  7. Şekere dikkat edin
    Çay veya kahvenize şeker atmaktansa, tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz. Çünkü tatlandırıcılar beyni aldatarak vücuda şeker alınmış gibi tokluk hissi verir. Ayrıca küçük tatlı kaçamaklarında yine şeker yerine çok az miktarda bal ya da pekmez kullanabilirsiniz. Az da olsa vücudun şekere ihtiyacı var.
  8. Su için
    Fazla su içemediğiniz zaman günlük enerji kullanımınızda düşüş olur. Günde iki litre su için. Karnınızın dolmasını sağlayan su, size tokluk hissi verir. Şekersiz sütlü kahveyi de dozunu kaçırmamak şartıyla içebilirsiniz. Bitki veya meyve çaylarını rahatça tüketebilirsiniz.
  9. Bilinçli beslenin
    Yemeklerinizi yavaş yiyin. Böylece hormonlarınız daha az yiyerek doyduğunuzu, beyninize doğru zamanda haber verecektir. Ayaküstü ve hızlı tükettiğiniz her şey beyniniz tarafından doğru bir şekilde algılanmaz. Hızlı yemek yediğinizde çabuk acıkırsınız ve yediklerinizdeki yağ hızlı bir şekilde vücudunuzda depolanır.
  10. Hareket edin
    Spor yapmadan kilo vermek zor! Bu nedenle, günlük yaşamımızda 10-30 dakika hareket etmeye özen gösterin. İster merdiven çıkın, ister yürüyün, ister spor salonunda ter atın veya evde yoga yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...