google-site-verification: google3956985213adcb86.html EVDE ZEYTİN KURMA ZAMANI | BİLGİGÜVERCİNİ

EVDE ZEYTİN KURMA ZAMANI


Malzemeler
5 lt’lik boş su bidonu
2,5 lt su
10 çorba kaşığı iri tuz
8 kaşık iri limon tuzu

Yeşil zeytin yapımı
Almış olduğumuz zeytinlerimizi yıkayalım. Zeytinlerimize bıçak yardımıyla çizik atalım. Eğer zeytinleri çizmezseniz daha uzun sürede yenebilecek duruma gelir. Zeytinlerin uzun süre dayanmaları için dar ağızlı bir bidon kullanmalısınız.
Zeytinleri bidona dolduralım. Su, limon tuzu ve iri tuzu başka bir kapta birbiriyle karıştıralım. Bidondaki zeytinlerin üzerine dökelim. Kapağını sıkıca kapatıp, serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayalım. Bir hafta sonra kapağında gevşeme var mı diye kontrol edelim. Gevşeme varsa kapağı iyice sıkıştıralım. Ortalama 2 ay sonra tüketime hazır olacaklardır. Yiyeceğimiz miktar kadarını bir kaseye alıp, rengi gitmemesi için limon ve zeytinyağı ilave ederek dolapta saklayabiliriz.

Siyah zeytin yapımı

Zeytinleri geniş ve derin bir kaba koyalım. Kaya tuzu veya deniz tuzunu zeytinlerle iyice harmanlayalım. Bu zeytinleri tuzlarıyla birlikte bidona dolduralım. En az 15 gün boyunca günde 1-2 kez zeytin bidonumuzu hafifçe aşağı- yukarı sallayarak, aşağıda biriken acı su ve tuzun zeytinler arasında homojen dağılmasını sağlayalım.Bidonu ışıktan uzak ve serin bir yerde muhafaza etmeliyiz. Bir ay içinde zeytinler olacaktır. Acı suyunu boşaltmayın. Bu su zeytinleri koruyacaktır. Yiyeceğimiz kadarını bidondan çıkarıp, 1-2 saat suda beklettikten sonra, üzerlerine zeytinyağı ve limon gezdirerek buzdolabında saklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...