google-site-verification: google3956985213adcb86.html DUŞ TEKNESİ MONTAJI | BİLGİGÜVERCİNİ

DUŞ TEKNESİ MONTAJI

Çeşitli ebat ve biçimlerde duş tekneleri vardır. Derin olmayan yayvan duş tekneleri engelli ve yaşlı insanlar en idealidir.


Duş Teknesi Aksesuarları
Bir duş teknesi, drenaj takımı ve conta macunu (ortada) , taşma borusu ve sifon (solda) ve bir tekne desteğinden (sağda) oluşmaktadır. Genelde 3 ile 5 arasında ayakları olur. Kolların biri suyun boşaltılması içindir.

Drenajın Montajı
Conta macunundan bir kordon hazırlayın, bu kordonu drenaj süzgecinin altına yerleştirin. Süzgeci duş teknesinin zemin deliğine yerleştirip, vidayı sokun ve alt taraftan vana dibini bir somun ile sabitleyin. Conta macunundan dışarıya taşanları temizleyin. Taşma kapağını monte edin. Dışarıdan bir conta halkasını taşma deliğine yerleştirin. Uç borusunu sıkıca bastırın ve tekne drenajıyla irtibatlandırın. Parçalarını vidalayarak sifonu monte edin, üst bağlantılara mutlaka conta halkaları yerleştirin. Sifonu, drenaj borusunun yönüne bakacak şekilde döndürün.

Duş Teknesinin Hizalanması
Şimdi tekne altlığını monte edin. Plastik vantuzlar tekne zeminine sıkıca yapışacaktır. Vantuzların üzerine hazır yapıştırılmış bir izolasyon katmanı, ayaklar üzerindeki metal tekne ile zemin döşemesi arasındaki ses iletimini keser. Ya da ayaklarla zemin arasına keçe ya da madeni yünden yapılan yalıtım şeritler koyabilirsiniz. Ayakların yüksekliği hemen hemen aynı ayarda olmalıdır. Duş çanağı mutlaka sifonun altında yeterli bir boşluk kalacak şekilde sifon boğulmayacak şekilde biraz yüksekte olmalıdır. Tekne sadece ayaklar üzerinde taşınacak değildir. Teknenin güvenli taşınması için ayrıca özel taşıyıcı köşebentler, teknenin devrilmesini önleyen unsurlardır. Duş teknesini banyonun bir köşesine yerleştiriyorsanız, duş teknesine her kenar için iki köşebent monte etmelisiniz.
Eğer tekne kenarlarının yalnızca birisi duvarla temas ediyorsa, statik dayanım üç köşebentle güvenliğe alınmalıdır. Normalde küvet ve duş bir duvarda bulunacak şekilde planlanır. Böylece boru boyundan, işçilikten, zaman ve maliyetten tasarruf edilir. İki teknenin bir hizada olup olmadığını su terazisi ile kontrol edin. Hizada değillerse birbirine silme şekilde hizalanıncaya kadar itin. Duş teknesinin hiza ayarı, eşiği ve topraklanması, duşa girenlerin ayağının takılmaması için düz olmalıdır. Çanak zemininin de eğimli olmaması gerekir. Aksi halde yıkanan kişi ayağı kayar. Su terazisi ile teknenin yatay konumunu ayaklar yardımıyla ayarlayın. Metal tekneler topraklanmalıdır. Banyodaki nem, elektrik iletkenliğini arttırır ve buna bağlı olarak da güvenliğimiz tehlikeye girer. Bakır tel veya çelik şeritle, duş koruma iletkenine bağlanır. Bunun için, dengeleme hattı delikli bir kelepçe yardımıyla sabitlenir. Bu işlemi mutlaka bir elektrikçiye yaptırın.

Ayakların Sabitlenmesi
Daha sonra kaldığınız yerden işe devam edin. Teknenin ayaklarını zemine sabitlemek için hazır sıvayı veya hızlı donan çimentoyu karıştırarak duvarcı malasıyla taşıyıcı ayakların çevresine sürün. Duş teknesinin , düşme borusu ile bağlandıktan sonra öne doğru eğimli olmasına veya bir tekne koruyucusu ile astarlanmasına dikkat ediniz.

Drenaj Borusuna Bağlantı
Şimdi sifonu drenaj borusuna ve bu boruyu da düşme borusuna bağlayın. Bugün drenaj boruları plastikten yapılmaktadır. Yüksek sıcaklığa dayanıklı olan HG boru kullanılmalı. Koyu gri renkte olan bu boruların döşenmeleri ve birbirleri içine geçmeleri kolaydır. Kauçuk contalar ise bağlantıların, geçiş ve birleşme noktalarında güvenli olmalarını sağlar. Boruları, uçları sona dayanıncaya kadar birbirine geçirin sonra 1 cm kadar dışarıya çıkarın. Böylece borularda gerekli genleşme toleransını bırakmış olursunuz.

Duş teknesinin önündeki karolar için kartonpiyer ya da gözenekli betondan bir zemin hazırlayın. Karoları döşeyin ve duş perdesi veya saydam bir duş separatörü için bir boru monte edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...