KURBAN ETİNİN NERESİNDEN HANGİ YEMEKLER HAZIRLANABİLİR?



Koyun için


Koyunun but kısmından yapılabilinecek yemekler;
şiş, kebap, tencere yemekleri, roti (ızgara, tava, fırında)

Koyunun böbrek yatağı kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kapam, koski, roti, nuazet (ızgara, tava, fırında)

Koyunun pirzola kısmından yapılabilinecek yemekler;
Buradan yapılabilecek tek şey gene pirzolanın kendisi

Koyunun kol kısmından yapılabilinecek yemekler;
Tencere yemekleri, tandır, kebap (haşlama,fırında) ,kıyma,sarma

Koyunun döş ve boşluk kısmından yapılabilinecek yemekler;
Tencere yemekleri (haşlama) ve kıyma

Koyunun gerdan kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kapama,haşlama,kıyma ve tencere yemekleri (haşlama,fırında)

Dana için

Dananın gerdan kısmından yapılabilinecek yemekler;

Kıyma, kavurma (haşlama, sote), tencere yemekleri

Dananın antrekot kısmından yapılabilinecek yemekler;
Biftek, rozbif (ızgara, tava)

Dananın sokum kısmından yapılabilinecek yemekler;
Rozbif, kebap, biftek (ızgara, haşlama, breze, tava, roti), tencere yemekleri

Dananın bonfile kısmından yapılabilinecek yemekler;
Turnado, şatobiryan, roti, biftek, sulu ve sote yemekler, şiş

Dananın döş ve boşluk kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kıyma, haşlama

Dananın kontrnua kısmından yapılabilinecek yemekler;
Rosto, soslu yemekler, kebap, haşlama veya fırında yemekler

Dananın incik kısmından yapılabilinecek yemekler;
Salçalı ve sulu yemekler, kıyma, yahni

Bilgi

Roti: Büyük bir et parçasının bir şişe geçirilerek açık ateşte pişirilmesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...