Koyun için
Koyunun but
kısmından yapılabilinecek yemekler;
şiş, kebap, tencere
yemekleri, roti (ızgara, tava, fırında)
Koyunun böbrek yatağı
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kapam, koski, roti, nuazet
(ızgara, tava, fırında)
Koyunun pirzola
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Buradan yapılabilecek tek
şey gene pirzolanın kendisi
Koyunun kol
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Tencere yemekleri, tandır,
kebap (haşlama,fırında) ,kıyma,sarma
Koyunun döş ve boşluk
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Tencere yemekleri
(haşlama) ve kıyma
Koyunun gerdan
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kapama,haşlama,kıyma ve
tencere yemekleri (haşlama,fırında)
Dana için
Dananın gerdan
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kıyma, kavurma (haşlama,
sote), tencere yemekleri
Dananın antrekot
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Biftek, rozbif (ızgara,
tava)
Dananın sokum
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Rozbif, kebap, biftek
(ızgara, haşlama, breze, tava, roti), tencere yemekleri
Dananın bonfile
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Turnado, şatobiryan,
roti, biftek, sulu ve sote yemekler, şiş
Dananın döş ve
boşluk kısmından yapılabilinecek yemekler;
Kıyma, haşlama
Dananın kontrnua
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Rosto, soslu yemekler,
kebap, haşlama veya fırında yemekler
Dananın incik
kısmından yapılabilinecek yemekler;
Salçalı ve sulu
yemekler, kıyma, yahni
Bilgi
Roti: Büyük
bir et parçasının bir şişe geçirilerek açık ateşte
pişirilmesi
0 yorum:
Yorum Gönder