KÖPEĞİNİZİN HASTALANMASI DURUMUNDA

Köpeğinizin hastalandığını hareketlerinden anlayabilirsiniz.
Belli hareketleri yapmaktan kaçınır. Hareket etmek istemez. Bu durumda ağrısı olması muhtemeldir. Bu durum genelde yaşlı köpeklerde olur.
Kulağını sık sık kaşıyor, kuyruğunu veya başka bir yerini geveliyorsa paraziti olma ihtimali yüksektir. (örn. Kene, bit, pire gibi) . Hemen özel şampuan veya pudra ile temizleyin. Yaşadığı çevreyi de temizlemeniz gerekir. Parazit oluşumunu engelleyici özel sprey ve damlalar vardır. Veterinere danışarak bunları kullanabilirsiniz.
Alerjisi varsa, hangi gıdaya karşı olduğunu tespit etmeli ve bu gıdayı ona vermekten kaçınmalısınız.
Gözlerini kapatıyor ya da gözleri kızarık ve yaşlı ise muhtemelen gözüne yabancı bir madde kaçmış olabilir. Ya da enfeksiyon kapmıştır. Veterinerinizin önereceği damla ya da merhemi kullanın.
Eğer köpeğiniz çok yol yürümek istemez, oturmak ister, oyun oynamazsa kalçasında problem olabilir. Veterinerinizin önereceği doğru beslenme, daha fazla spor ve fizyoterapi hastalığın kötüye gitmesini engelleyecektir. Fakat ameliyat olma olasılığı da olabilir.
Tüyleri kabalaşmış, vücudunda kasılma ve kramplar oluyorsa yetersiz veya tek taraflı beslenme söz konusu olabilir. Parazitler de buna sebep olabilir. Veterinerinize göstermekte fayda vardır.

Kusma ve ishali mevcutsa muhtemelen bir virüs kapmıştır. Bu durumda köpeğiniz aşırı şekilde hayatı için gerekli olan mineral ve su kaybeder. Çok önemli bir hastalıktır. Bu duruma karşı yavruyken köpeklere aşı yapılır. Köpekler kuduz, gençlik hastalığı, parvorvirose ve hepatit için aşılanırlar. Bu nedenle aldığınız köpeği mutlaka veterinere götürüp gerekli aşılarını yaptırıp, kontrollerini aksatmamalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...