google-site-verification: google3956985213adcb86.html KÖPEĞİNİZİN BESLENMESİNE DAİR | BİLGİGÜVERCİNİ

KÖPEĞİNİZİN BESLENMESİNE DAİR

Yaradılışları gereği avcı olan köpekler, günümüz şartlarında bu özelliklerini kullanamamaktalar. Enerjilerini yeterince boşaltamadıkları için, eğer düzgün de beslenemiyorlarsa kilo alırlar. Fazla kilosu alan köpekler çok sık hastalanırlar.
5.haftaya kadar yavru köpek anne sütü ile beslenir. Daha sonra mamaya geçerler. Küçük köpeklere günde 3-4 kere ufak porsiyonlar halinde, genç köpeklere ise günde 2-3 kere yemek verilmelidir. Daha büyük köpeklerin ise günde bir defa yemek yemeleri yeterlidir. Ama cins köpekler günde 2 defa ve ufak porsiyonlar halinde yemek yemelidirler. Eğer bu şekilde yemek yedirmezseniz mide dönmesi hastalığına yakalanırlar. Köpekler için en iyi beslenme saati tuvalete çıkışlarından sonradır.

Yavrular için gıda pişirilebilir. Köpeklerin gıdalarının yeterli karbonhidrat, protein, vitamin, mineral ve yağ içermesi gerekmektedir. Çiğ sebzeleri püre haline getirip vermek gerekir. Yoksa köpek midesi bunlardaki vitamini ememez. Köpeklere sakatat yedirmeyi uzmanlar genelde tavsiye etmezler. Ama yine de vermek isterseniz en fazla ayda bir kere, onu da diğer etlerle karışmadan vermek gerekir. Yoksa ishal oluyorlar. Haşlanmış kemik, kuru üzüm, çikolata, soğan ve avakoda da köpekler için zehir niteliğindedir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...