KEDİLER HAKKINDA PRATİK BİLGİLER



İshali Olan Kediler İçin Ne Yapılabilinir?
İshale sebep olan hususu veterinerinizle konuşmalısınız. Aşırı su kaybına uğradığı için ona temiz içme suyuna 1 litre için 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave ederek verin. Bu maddelerin su içinde karışıp,erimesine dikkat edin. Tuz ve şeker kaybettiği mineralleri geri almasını sağlayacaktır.

Kedimin Ateşinin Çıktığını Nasıl Anlayabilirim?
En doğru yöntem anal olarak ateşölçer yardımı ile kedinizin ateşini ölçmektir. Normalde 36-37 derece bir sıcaklıkta olurlar. Ateşleri çıkınca halsiz ve isteksiz olurlar. Ateşi çıkan kedilerde genellikle burunda bir kuruluk olur. Ama kedi nezlesinde salgı arttığı için bu yanıltıcı olabilir. Ateşölçer kullanırken bir miktar krem kullanmak kedinizin sıkıntısını az da olsa giderir.

Yavru Kedi Nasıl Emzirilir?
Yavru kediler için eczanelerde ve pet dükkanlarında biberon seti satılmaktadır. Ama bunu bulamazsanız da sorun değil; bir şırınga da işinizi görür. İğnesi çıkarılmış olan bir şırınga biberon olarak yavru kediler için yeterli olacaktır. Sütün yavrunun ağzına bir anda değil ağır ağrı pompalanması gerekir. Her kullanımdan sonra şırınga sabunlu suyla yıkanmalı ve iyice durulanmalıdır. Bir daha ki kullanıma kadar da temiz bir yerde muhafaza edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...