google-site-verification: google3956985213adcb86.html FAYANS DÖŞEME | BİLGİGÜVERCİNİ

FAYANS DÖŞEME

Yer fayanslarını döşemeye, duvar fayanslarını döşeyince başlayın. Ancak bu sayede, duvardaki fayans birleşme çizgilerinin zeminde kopmadan devam etmesini sağlayabilirsiniz.İlk önce yer fayanslarının hamgi desen olacağını tespit edin.

Zeminin Hazırlanması
Fayans döşenecek zeminin düzgün olmasına dikkat edin. Eğer zemin bozuksa bir macun ve mala ile düzeltin. Fayansı döşemeden önce zemine astar atın. Bunun için bir fırça(geniş ağızlı) ya da metal fırça ve yapıştırma karışımını kullanın. Astarın kuruması için yaklaşık 3 saat bekleyin. Odanın zeminin yüzölçümünü hesaplayıp ortasını işaretleyin. Artık fayansları yerleştirbilirsiniz. Ama ilk önce bu işlemi yapıştırmadan yapmak daha yararlı olur.

Yapıştırma Ve Kesme
Hazır fayans yapıştırıcısı seçin. Eğer fayansları çimento alçı üzerine yerleştircekseniz, yapıştırıcıya su ilave edin. Fayansları tezgah veya ısıtma borularının üzerine yerleştirecekseniz, yapıştırıcıya bir katkı malzemesi(yapıştırıcı-elasti) karıştırın. Bir mala yardımıyla karışımı alt zemine sürün. Her işlem için 1-1,5 metrekarelik alana yapıştırıcı sürün. Dişli bir ıspatula ile yayın. Dişler ile karonun arka yüzeyindeki çıkıntılar aynı olmalıdır. Duvar kenarından itibaren fayansları yerleştirin. Elinizi çabuk tutun çünkü yapıştırıcı çabuk kuruyacaktır.
Bir kenar fayansını kesmek için fayans kesme aleti kullanın. Hem fayansa hemde kendinize böylelikle zarar vermemiş olursunuz. Ayrıca ölçü ve düz bir kenar için çok gerekli olacaktır. Yalnız kalın fayanslarda sadece kesmek yetmez. Kestikten sonra makinenin kenarında kırmanız gerekebilir. Eğer yuvarlak bir şekil elde etmek isterseniz fayans kerpetini kullanın. Bu aleti kullanırken hareketleriniz ufak ufak olmalıdır.
Fayansları yaptığınız yerleştirme planına göre yapıştırıcının üstüne hafif iterek koyun ve iyice bastırın. Kauçuk çekiçle üzerine vurun. Fayansların arasının nizami olması için derz istavrozu kullanın.
Yer fayanslarını düzgün hizalamak için ilk duvar sırasının altına sağ ve sola birer fayans koyun. Bu fayansların üzerine bir ip tutturup bir sonraki fayansları buna göre yerleştirin. Meydana gelebilecek genleşme için kapı altına gelecek şekilde yerleşim yapın.

Balkon Ve Teras
Bu bölümde kullanacağınız fayanslar kaymaz ve daha dayanıklı olmalıdır. Yerleştirirken suyun akabilmesi için %2 eğim verin. Örnek olarak 3 m.genişlikte bir balkonda 6 cm. Eğim olamlıdır. Fayansların zorlamalara karşı dayanabilmesi için Yapıştırıcı ve derz harcına özel katkılar ilave edin.

Fayansların Birleştirilmesi

Derz harcını suyla karıştırın. Harç koyu kıvamlı olmalıdır. Harcı fayansların üzerine dökün. Kauçuk bir silecek yardımıyla harcı fayansların arasına iyice yedirin. Fayansın üstünde kalan derzide gene silecek yardıyla toplayın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...