DUVAR BOYAMA

Duvarlarınızı boyarken açık ve pastel renklerseçerseniz, küçük odalarınız daha büyük gözükür.


Duvar Renginin Seçimi
Sabit boyalar yoğun bir kıvamdadır. Damlamaz ve sıçrama yapmazlar. Hazır olarak karıştırılmış birçok renk seçeneği mevcuttur.
Sabit boya kullanırsanız damlama da yapmayacağı için eşyaların üzerlerini örtmenize gerek yoktur.
Kompakt boyalar da yoğun kıvamlıdırlar. Bunların da hazır renk alternatifleri vardır.
Eğer büyük yüzeyleri boyayacaksanız sıvı çözücüler ilave etmelisiniz. Zemini, eşyaları mutlaka örtün. Pencere ve kapı çerçevelerine de boyacı bantı yapıştırın.
Kullanacağınız rulo veya fırçayı yıkayın ve zımpara kağıdına sürtün. Böylece boya yaparken fırçadan kıllar kopmaz. Tavanları boyarken boya fırçanızı bir sapla uzatın.

Suda Çözünebilen Boyalar
Bu tarz boyalar çevreyle dosttur. Duvarları da daha iyi kapatırlar. Kısa sürede kururlar ve renklerini uzun süre muhafaza ederler. Hazır karışım boyalarına gereğinden fazla su karıştırırsanız daha sonra aynı rengi tutturamazsınız. Çalışırken boya rulosunu bir sıyırma ızgarasına sürterek boyaya bulayın. Bunu yapmazsanız rulo boyayı fazla çeker.

Boya Miktarını Nasıl Ayarlayabiliriz
2 x Oda genişliği + 2 x Oda uzunluğu x Oda yüksekliğini hesaplayın. Pencere ve kapı alanlarını ölçün ve buradan çıkan sonucu az öce elde ettiğiniz değerden çıkarın. Tavanın uzunluğunu ve genişliğini ölçün. Böylece kaç metrekare alan için boya almanız gerektiğini bulursunuz.

Zeminin Hazırlanması
Boyanın düzgün durması için duvarın ve tavanın çatlaksız, kuru ve temiz olması gerekmektedir. Önce sıva yapın, bu kuruyunca boyaya geçebilirsiniz. Boyayı iki kat sürün.
Önce hafif incelttiğiniz boya ile ön kat sürün. Ardından da boyayı inceltmeden son katı sürün.

Boyanın Sürülmesi
Önce tavandan başlayın. Köşeleri ve tavanla duvar arasında kalan kısmı ufak bir fırça yardımıyla temizleyin. Tavan yüzeyini bir rulo ile dilim dilim boyayın. Daha sonra duvarın köşelerini , kenarlarını ve yüzeyini radyatör fırçası ile temizleyin.
Boyayı yatay, düşey ve çapraz olarak birbirini örtecek şekilde sürün.

Duvar Üzerine Desenler
Tampon ve şablon tekniği duvarlara özel bir hava verir. Emme veya tamponlama tekniği için zemin boyasının iki kez sürülmesi gerekmektedir. Önce boyanın kurumasını bekleyin. Bir sünger veya bez parçasını suya bastırıp, sıkın. Bununla biraz boya alın. Hızlıca duvara emdirin. Kuru bir sünger ile ıslak durumdaki boyayı zemin açığa çıkana kadar tamponlayarak deseni elde edebilirsiniz.

Şablonlu Desenler
Eğer isterseniz boya kuruduktan sonra yüzeye renkli bir şerit yapıştırın. Bu şerit şablonlu boyama işlemi için zemin oluşturur. Kuruyunca istediğiniz şekildeki bir şablonu renkli şeridin üzerine yerleştirin. Şablondaki deseni tamponlayarak aşağıya geçirin.

Kolay gelsin!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...