google-site-verification: google3956985213adcb86.html ÇİÇEK SULAMA NASIL YAPILMALI? | BİLGİGÜVERCİNİ

ÇİÇEK SULAMA NASIL YAPILMALI?

Çiçekleri sulamadan önce parmağınızı saksıya 2 cm derinliğinde batırmak gerek. Parmağın ucuna kuruluk geliyorsa bu durumda bitkinin suya ihtiyacı var demektir. Eğer toprak balçık gibi ise fazla su vermişsiniz demektir. Bitkileri buharlaşmanın ve gün ışığının az olduğu sabah erken ve akşam geç saatlerde sulamak daha verimlidir. Bitkiyi saksı tabağına su dökerek sularsanız su direk köklere gelmeyeceği için daha doğru sulamadır. Eğer yeni dikilmiş bir bitkiniz varsa 2 ay müddetle üstten sulamanız gerekir ki toprak zamanla otursun.
Bitkileri eğer mümkünse musluk suyu ile sulamayın. Şehir sularında çok fazla kireç vardır. En ideali yağmur suyunu toplayarak sulamaktır.
Evinize doğal güzellik katan yapraklı çiçeklerinizi aralıklı periyotlarla bol bol sulamak yerine, gün aşırı fısfısla sulayın. Daha parlak ve yeşil olacaklardır.

Saksı Değiştirme Zamanı
Bitkinizin saplarından hafifçe çektiğinizde saksıdan ayrılır gibi oluyorsa, o zaman toprağını değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Toprak kötü kokmaya veya topaklanmaya başladığı zaman da saksı değiştirme zamanı geldi demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...