- Soslardan, kızarmış yemeklerden, hamur işlerinden kaçının. Mangal sefalarını veda edin. Çünkü etlerde bulunan doymuş yağlar mangal ve kızartma yapıldığında daha da zararlı olur.
- Zeytinyağına öncelik verin. Etin en yağsız yerini tercih edin. Kırmızı eti, balık ve kümes hayvanları ile değiştirin.
- Düşük ısıda yağsız yemek yapın. Buharda, fırında, düdüklede haşlama metodlarını deneyin.
- Süt ürünlerinin yağsız olanını tercih edin.
- Hazır salata sosları yerine zeytinyağı, sirke ve limonu kullanın.
- Puding, dondurma, supangle gibi tatlılar gizli yağ içeren ürünlerdir. Tüketimini azaltın.
- Beyaz un, beyaz şeker ve beyaz pirinçten uzak durun.
- Hazır ve konsantre meyve sularından uzak durun. Su, bitki çayları, ayran, çay , soda veya kendimizin evde yaptığı meyve sularını tercih edin.
- Daha çok köklü sebze tüketin. Havuç, turp, pancar gibi. Ispanak, karnabahar, beyaz ve kara lahana, brokoli, kabak ve patlıcan yiyin. Tam tahıl ekmeğini tercih edin.
- Tuz tüketimini azaltın. Tuzlu kuruyemişler ve cipslerden uzak durun.
- Konserveler, fümeler, şarküteri gibi ürünler sodyum içerir. Bunlara dikkat edin.
- Alüminyumdan kaçının. Hangi durumda olursa olsun, alüminyumun vücutla teması uzun vadede sağlık sorunlarına yol açar. Alüminyum içeren deodarantlardan uzak durun.
KENDİNİZİ SEVİYORSANIZ SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN
Etiketler:
Sağlık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder