KAHVE HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ

  • Kahve sadece tropikal iklim kuşağında yetişir.
  • Kahve meyvesinin olgunlaşması, yani renginin yeşilden sarıya, sarıdan kırmızıya dönmesi 8-10 ay arası sürüyor.
  • Yılda yaklaşık 2000 meyve üreten kahve ağacının her meyvesinin içinde 2 kahve tanesi bulunuyor.
  • Kahve ağacının yetişebilmesi için 17 ile 23 derece arasında sıcaklığa ihtiyaç vardır.
  • Bir kahve ağacından yılda yaklaşık 1kg çiğ kahve alınır.
  • Kahvenin 60’tan fazla çeşidi vardır.
  • Dünyada 70’e yakın ülke kahve üretmektedir.
  • Kahve endüstrisinde dünyada yaklaşık 20 milyon insan çalışmaktadır.
  • En büyük üretici ülke Brezilya.
  • Kahve çekirdeklerini kavururken açığa çıkan şeker, işlem sırasında karamelize olur. Kahve koyu rengine bu işlem sırasında kavuşur.
  • Şekersiz ve sütsüz kahvenin kalorisi 1’den azdır.
  • Dünyada en çok ticareti yapılan ürün olarak kahve, yağdan sonra ikinci sırada yer alır.

Kahveden bahsetmişken, güzel bir tarif vermeden olmaz.

Acı Badem Aromalı Çikolatalı Kahve
4 Kişilik
Gerekli Malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı acıbadem aroması (Dr.Oetker’in ki olabilir)
50 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı granül kahve

Üzeri İçin
1 su bardağı soğuk süt veya 100 ml krema

Hazırlanışı

Sütü kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Kahveyi fincanlara paylaştırın. Üzerine rendelediğiniz çikolataları ekleyin. Köpürtülmüş süt veya çırpılmış krema ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...