- Kahve meyvesinin olgunlaşması, yani renginin yeşilden sarıya, sarıdan kırmızıya dönmesi 8-10 ay arası sürüyor.
- Yılda yaklaşık 2000 meyve üreten kahve ağacının her meyvesinin içinde 2 kahve tanesi bulunuyor.
- Kahve ağacının yetişebilmesi için 17 ile 23 derece arasında sıcaklığa ihtiyaç vardır.
- Bir kahve ağacından yılda yaklaşık 1kg çiğ kahve alınır.
- Kahvenin 60’tan fazla çeşidi vardır.
- Dünyada 70’e yakın ülke kahve üretmektedir.
- Kahve endüstrisinde dünyada yaklaşık 20 milyon insan çalışmaktadır.
- En büyük üretici ülke Brezilya.
- Kahve çekirdeklerini kavururken açığa çıkan şeker, işlem sırasında karamelize olur. Kahve koyu rengine bu işlem sırasında kavuşur.
- Şekersiz ve sütsüz kahvenin kalorisi 1’den azdır.
- Dünyada en çok ticareti yapılan ürün olarak kahve, yağdan sonra ikinci sırada yer alır.
Kahveden bahsetmişken,
güzel bir tarif vermeden olmaz.
Acı
Badem Aromalı Çikolatalı Kahve
4 Kişilik
Gerekli
Malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı
acıbadem aroması (Dr.Oetker’in ki olabilir)
50 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı granül
kahve
Üzeri
İçin
1 su bardağı soğuk süt
veya 100 ml krema
Hazırlanışı
Sütü kaynatın ve
ocaktan alın. Üzerine çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyin
ve karıştırın. Kahveyi fincanlara paylaştırın. Üzerine
rendelediğiniz çikolataları ekleyin. Köpürtülmüş süt veya
çırpılmış krema ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder