google-site-verification: google3956985213adcb86.html GÜNEŞ VE DENİZ | BİLGİGÜVERCİNİ

GÜNEŞ VE DENİZ

Güneş ve deniz insanın psikolojisi üzerinde olumlu yönde ne kadar etkili olsa da, fazla güneşte kalmanız sizi fiziksel olarak olumsuz yönde etkiler. Bir de bakmışsınız acılar için de kıvranıyorsunuz. Bu nedenle kendi ten renginize uygun güneş koruyucuları sürmeden güneşe çıkmayın. Özellikle beyaz tenliler yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalıdır. Uzmanlar sabah 11 ile öğleden sonra 3 arası direkt güneşe çıkmayı önermiyorlar. Yine uzmanlar günde 20 dakikadan fazla güneşlenmemeyi öneriyorlar. Bu saatlerde güneşe çıkanların daha fazla kanser riskine maruz kaldıkları söyleniyor. Fazla güneş cildin çabuk yaşlanmasına da neden olmakta.

İnsanların gölgede de yandıklarını unutmamalıyız. Bu yüzden gölgede de olsak güneş kremini mutlaka sürmeliyiz. Kremlenirken kulaklarımızı, burnumuzu, ensemizi, boynumuzu, sırtımızı, ayaklarımızı ve dudaklarımızı unutmamalıyız.

Dudaklar için özel ürünler vardır. Güneş kreminizi plaja inmeden en az 15 dakika önce sürmelisiniz.

Yüz ve boyun için en az yarım kapak, sırt, göğüs ve karın için en az iki kapak, bacaklar için en az dört kapak güneş kremine ihtiyacımız vardır. Yani tüm vücut için yaklaşık 30 mm güneş kremi kullanılmalı.

Güneş kremleri 6 ay tazeliklerini korurlar. Son kullanım tarihi geçen ürünleri atmakta fayda var. Güneş kremleri serin ve ışık almayan yerlerde saklanmalılar.
Tuzlu su cildinizi kurutur. Güneş banyosundan sonra mutlaka ılık bir duş almanız ve vücudunuza bol nemlendirici sürmelisiniz.

Duşta normal sabun kullanmayın. Aloe Vera içeren ürünler kullanmanızda fayda var.
Unutulmaması gereken diğer bir konuda bol bol sıvı tüketilmesidir. En azından günde 2 litre su içilmeli, vücut susuz bırakılmamalıdır.

Güneş ve denizden sadece tenimiz değil saçlarımız da etkilenir. Bu nedenle anneannelerimiz evde hazırladıkları eski usül saç bakım maskeleri kullanabilirsiniz. Örneğin zeytinyağı, yumurta ve balı birbiriyle karıştırarak saç diplerine değdirmeden sürüp, 15-20 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.

Güneşten etkilenen diğer bir organımız da gözlerimizdir. Güneş ışınlarının direkt olarak gözümüze gelmesi , göz hastalıklarına hatta körlüğe bile neden olabilir. Bu nedenle güneş gözlüğü kullanmalıyız. Güneş gözlüklerinin büyük ve camlarının çizilmemiş olması gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...