google-site-verification: google3956985213adcb86.html GÖSTERİŞLİ SÜS YASTIKLARI | BİLGİGÜVERCİNİ

GÖSTERİŞLİ SÜS YASTIKLARI


Tüm yastıklar için gereken malzemeler;

1 m- 50 cm ebadında 3 farklı renk ve desende kumaş
37 adet düğme
3 renk dikiş ipliği
Dikiş makinesi
Birkaç parça kurdela
Kumaş kalemi
Keçe ve kumaş parçaları

Düğmeli Yastık
Kumaşı 50 x 50 cm ebatında kesip 5 cm dikiş payı kalacak şekilde tersinden dikin. Keçe ve kumaş parçalarından çiçek deseni kesip birkaç kat üst üste koyun ve ortasına düğme dikerek kumaşa monte edin. Aynı işlemi yastık üzerinde birkaç noktaya tekrarlayın. 15 cm. doldurma payı bıraktıktan sonra minderi ya da dolgu malzemesini koyun ve kumaşı dikerek yastığı tamamlayın.

Çiçek Desenli Yastık
Açık renk kumaşı 55 x 55 cm. ebatında iki parça şeklinde dikmeye hazırlayın. Kumaşın ön yüzüne sol üst köşeye artı şeklinde düğmeleri muntazam bir şekilde dikin. 21 adet düğme kullanacağız. Biri ortada olacak ve o esas alınarak dört bir tarafına 5’er adet düğme dikilecek. Bu artıyı ortalayacak şekilde bir artı daha oluşturun ve 4’er adetten 16 düğme daha dikin. Sonra kumaşı ters çevirip 45 x 45 cm. ölçülerinde dikerek kapatın. Yastığın içini dolduracak malzemeyi koymak için 15 cm. kadar açıklık bırakın. Daha sonra gizli dikişle kapatın.

Fiyonklu Yastık
Malzemeler
1 adet hazır yastık
2,5 mt. Uzunluğunda kurdele (genişliği 8 cm)
Kadifemsi his için yumuşak bir kurdele seçerken organze tercih edebilirsiniz.

Kurdeleniz ile 10’ar cm uzunluğunda kuyruklar bırakarak hediye paketi sararmış gibi yastığınızı bağlayın. Uçlarını 45 derecelik açıyla kesin ve her birinin eşit olmasına dikkat edin. Ya da kurdele yerine ham ipek kullanın. Daha rahat bir görünüş için ya 1’er cm. içe katlayın veya kenarlarına saçak yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...