EVDE DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ


Dişleriniz güldüğünüzde yeterince parlak değil mi? Dişlerinizin daha beyaz görünmesini mi istiyorsunuz? İşte size evde uygulayabileceğini yöntemler…


Sofra Tuzu
Bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır.
Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.

Çilek
İçerdiği malik asit sebebiyle ağızdaki kanamayı durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmaları ortadan kaldırır ve plak oluşumunu engeller.

Karbonat
İnsanlar tarafından bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Bunun yanında ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki diş taşlarını temizler. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır.
Çok sık kullanıldığında diş minesine zarar verebilir. Bu sebeple ayda bir ya da iki kere olacak şekilde uygulayın.

Gliserin
Anti bakteriyel özelliği vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.
Dişlerinizi beyazlatmak için limon suyu kullanmayın.
Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapın. Diş etleriniz güçlenecek ve diş eti kanamanız varsa ortadan kaldıracaktır.
Havuç, brokoli ve salatalık gibi sebzeler doğal diş temizleyicileridir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...