EVDE BASİT EV TERLİĞİ YAPIMI


Malzemeler
Keçe, mukavva, ayakkabı tabanı, kumaş, kurdele/su taşı, makas, süslemek için ponpon, iğne ve iplik, elyaf/sünger
Yapılışı
Ayak numaranıza göre tabanlık satın alın. İsterseniz bunun yerine ayağınızı bir mukavvanın üzerine koyarak şeklini bir kalemle çıkarıp, bu şekle göre mukavvayı kesebilirsiniz. Mukavvanın üzerine elyafı yapıştırın. Ama dikimi kolay olması açısından keçe tercih etmeniz daha doğrudur. Mukavvaya uyguladığınız aynı işlemi keçe için de yapabilirsiniz.
Ayak kemerinizin mezura ile ölçüsünü alın. Buna uygun bir keçe kesin. Kestiğiniz tabanın da enini hesaplayarak kenarlardan pay bırakın ve terliğin üst bölümünü oluşturacak olan kumaşı kesin. Bu parçalardan birini alt tabana, diğerini ayağınızın yerleşeceği yüzeye toplu iğne yardımıyla tutturun.
Terliğin üstünü kapatacak olan keçe ve kumaşı toplu iğne yardımıyla terliğin tabanına sabitleyin. Kumaş kenarlarına kurdele ya da su taşı geçirin. Su taşını ilk etapta toplu iğne ile tutturabilirsiniz.
Eğer bir dikiş makineniz varsa toplu iğne ile çevrelediğiniz su taşlarını makine ile tabana dikin. Dikiş makineniz yoksa bu işlemi elde yapabilirsiniz. Dikim işlemi bittikten sonra terliğin üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

Örneğin düğme, ponpon ve kurdele kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...