ARGAN YAĞI

Argan yağı E vitamini ve doymuş yağ içerir. Argan ağacının fındıklarının kırılmasıyla elde edilir. 50 gr fındık işlendikten sonra ancak yarım litre yağ elde edilebiliyor. Argan ağacı Fas’ın güneybatı bölgesinin dışında neredeyse hiçbir yerde yetişmiyor. Bu yağ günümüzde ağırlıklı olarak kozmetik sektöründe kullanılıyor.
Günümüzde oldukça popüler olan bu ürün cildin daha genç bir görünüme kavuşmasına olumlu etki sunuyor. Saç için de faydaları var.
Argan yağında yüksek miktarda E vitamini bulunmakta. Bu nedenle kırışıklıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Temiz cildinize her gün iki damla argan yağıyla masaj yapabilirsiniz.
Aynı şekilde içindeki yüksek orandaki E vitamini sayesinde saçınızın güçlenmesine, fön ve saç düzleştiricilerin verdiği hasarların giderilmesinde koruyucu etkisi var. Argan yağının kullanımı, aynı zamanda saç derisinde bulunan foliküllerin canlanmasına ve saçların daha hızlı uzamasına katkı sağlıyor.

İster aktarlardan bu saf yağı alarak, ister Yves Rocher, The Body Shop veya Nivea gibi içinde bu yağı bulunduran ürünlerden kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...