ŞİFA KAYNAĞI BİTKİLER

ŞİFA KAYNAĞI BİTKİLER
Ceviz, Çörekotu, Biber Ve Üzüm Kabuğu

Marshall Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fareler üzerinde yapılan bir araştırma 34 gün ceviz yiyen farelerde tümörün büyüme oranı yemeyenlere göre yarı yarıya daha az olduğu ortaya çıkartmış. Bu da cevizin içinde bulunan Omega-3 ‘e bağlanıyor. Uzmanlar günde 3-5 adet ceviz yemeyi alışkanlık haline getirmemizi öneriyorlar.
Çörek otunun içindeki ‘’thymoquinone’’ adlı maddenin de kanserli hücrelerin üremesini durdurmada faydalı olduğu biliniyor. Her sabah aç karnına 1 çay kaşığı öğütülerek tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu baharat yüksek ısıya maruz kaldığında; örn.böreklerin üzerinde tüketilirse, antioksidan özelliğini yitiriyor.
Biberin temel acı maddesi ‘’kapsaisin’’ birçok hücre tipinde, anti-tümör etkisi gösteriyor. Özellikle kırmızı biber, kanser hücrelerini yok ediyor.
Üzüm kabuğundaki resveratrolün kanserli dokuları iyileştirdiği bilinmektedir.

Sarımsak Vücudumuz İçin Doğal Kalkan
Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar; sarımsak içerisindeki maddelerin vücuttaki tümörlerle savaşıp, kanser riskini en aza indirdiğini tespit etmiş. Akyuvar sayısını da artıran sarımsak, bağışıklık sistemini de güçlendirerek, kansere karşı koruyucu bir kalkan görev görmektedir. Ayrıca mide kanserinden de koruyabileceğine dair çalışmalar mevcut. Sarımsakdan en iyi faydalanmanın yolu çiğ olarak doğrayıp tüketmektir. Pişirmek sağlık için yararlı aktivitesini engeller.
Fakat sarımsak tüketimini aşırı bir şekilde artırmak da kanamalara yol açabildiği için kemoterapi-radyoterapi alan hastalarda kullanılmaması gerektiği belirtiliyor.

Maydanoz
Her gün birkaç tutam maydanoz yemek kanser hücrelerinin büyümesini engelliyor.

Kara Turp
Akciğer kanserine karşı kara turp tüketin. Her gün bir bardak suyunu için ya da bu sebzeyi bol bol salatalara doğrayarak tüketin.

Yeşil Çay
Günde iki fincan yeşil çay içmek sağlığınızı korumak için tavsiye edilmektedir. Bu çayın cilt, yemek borusu, göğüs, mide, kolon gibi pek çok kanser türünün yanı sıra pankreas kanserini önlemeye yardımcı olduğu biliniyor.

Burada yazılanlar tavsiye amaçlıdır. Hastalıklarınızın tedavisinde doktorunuza başvurmadan bitkiler i gelişigüzel kullanmamanız gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...