Taiwanese
Üniversitesi’nden araştırmacılar, bir ay süreyle yatmadan bir
saat önce iki kivi yiyen kadınların diğerlerinden 14 dakika
farkla daha hızlı uykuya daldığını ve daha kaliteli uyuduğunu
tespit etmiş. Bunun olası bir açıklaması ise şöyle: Yatmadan
önce bu tatlı yeşil meyveyi yemek uyku getiren serotonin
değerlerini arttırıyor. Dolayısıyla da uyku dünyasına kolayca
geçebilme şansın oluyor.
Bu meyveyi doğrayarak
salatalara katabileceğiniz gibi, püre yapıp yoğurtlara katıp
yiyebilirsiniz.
Kabak
Migren sıkıntısı çeken
insanlarda genelde magnezyum eksikliği vardır. Tahminlere göre,
magnezyum eksikliği beyni çevreleyen damarların daralmasına neden
oluyor, bu da otomatik olarak ağrı yaratıyor. Çözüm için günde
dört çorba kaşığı kadar tuzsuz kabak çekirdeği yemekte fayda
var. Bu miktar günlük magnezyum ihtiyacınızın yarısını
karşılar.
Fasulye
Kalp ve sindirim sistemi
için oldukça faydalıdır. Gut bültenlerinde yayımlanmış bir
çalışmaya göre, ağırlıklı olarak fasulye gibi lifli besinler
tüketenlerde gastroözofageal reflü hastalığının belirtilerine
yüzde 20 daha az rastlanıyor. Çalışmaya katılan doktorlara göre
lif, yiyeceklerin mideyi hızla terk etmesine yardımcı olur.
Dolayısıyla reflünün ortaya çıkma olasılığını azaltır.
Bal
Yapılan çalışmalar,
kaşıntılı boğaz veya kuru öksürük için balın oldukça
etkili olduğunu gösteriyor. Bunun nedenin büyük ihtimalle balın
içeriğindeki antibakteriyel ve antioksidan maddeler olduğu
düşünülüyor. İki ya da üç saatte bir ılık suya veya bir
fincan bitki çayına iki tatlı kaşığı bal ekleyip içilirse
faydalı olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder