google-site-verification: google3956985213adcb86.html PRATİK BİLGİLER | BİLGİGÜVERCİNİ

PRATİK BİLGİLER

Sigara Kokusu
Giysilee sinen sigara kokusundan herkes rahatsız olur. Eğer evde kurutucunuz var ise sigara kokusu sinen giysilerinizi temiz bir çarşafla beraber bu kurutucuya koyup, beş dakika tutun. Kokudan eser kalmayacaktır.
Gıcırdayan Tahtalar
Gıcırdayan döşemelerinizin arasına sıvı sabun dökerseniz gıcırtı kesilecektir.
Tuzla Temizlik
Mutfak halısına yağ dökülürse, paniklemeyin. Yağın döküldüğe yeri kalın bir tuz tabakasıyla örtün. Tuz tabakası bir gece kalsın. Ertesi gün elektrik süpürgesiyle tuzu alın. Lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
Dantel Perdeleri Ütüleme
Dantel perdeler yıkandıktan sonra çok kırışır. Bu kırışıklığı önlemek için son çalkalama suyuna iki yemek kaşığı toz şeker katarsanız, ütüde işiniz kolaylaşacaktır.
Boya Yaparken Pencere Ve Kapı Kolları
Evde badana yaparken kapı ve pencere kollarının boyanmaması için bu kolları alüminyum folyo ile kaplarsanız, boya bulaşmasını önlersiniz.
Banyo Fayansları
Banyo fayanslarının parlaması için bir süngeri ıslatıp, iyice sıktıktan sonra üzerine şampuan dökün ve bununla fayansları silin. Daha sonra yumuşak bir bezle durulayın.
Elma Kabukları
Yediğiniz elmanın kabuklarını atmayıp, bir tencerede suyla kaynatın ve bu su ile tencere ve çaydanlıklarınızı yıkarsanız, parladıklarını görürsünüz.
Evdeki Sigara Kokusu
Sigara kokusunu gidermek için salonun bazı noktalarına tabak içinde sirke koyun.
Tencere Dibi Tutarsa
Yemeğin dibi tutarsa, tencereyi suyla doldurup yarım çay fincanı tuzu içine atın. 20 dakika kaynattıktan sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün tertemiz olacaktır.
El Aleti Kutusuna Naftalin
Her evde bir alet kutusu vardır. Bunların içindeki aletler paslanır. Pas tutmalarını istemiyorsanız kutunun içine birkaç adet naftalin tableti atınız.
Gardıroptaki Güvelere Karşı
Yazın kaldırdığınız kışlık giysilerinize güve dadanmasını istemiyorsanız cep içlerine lavanta yerleştirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...