PRATİK BİLGİLER

Yemeğin Tuzu Fazla Kaçtıysa
Yemeğinizin veya çorbanızın tuzu fazla kaçmışsa, içine büyük bir patatesi soyup atın. Patates fazla tuzu alacaktır.

Serinlerken Fazla Kalori Almayın
Herkes beslenme düzenine, aktif yaşam tarzına ve hava sıcaklığına göre farklı oranlarda sıvıya ihtiyaç duyar. Her zaman canımız su içmek istemeyebilir. Diğer sıvıları içerken dikkat etmemiz gereken nokta içeceğin içerdiği bol şeker ve kalori miktarıdır. Hiçbir faydası olmayan gazlı içecekler yerine gerçek meyve suları, buzlu çay (özellikle yeşil çay), ayran ve maden suyu sağlıklı birer alternatif içecektir.

Küçük Temizlik Hileleri
Tencere ve mutfak gereçlerini kullandıktan sonra hemen yıkayın. Aksi halde yiyecek artıkları kurur ve temizlenmesi zorlaşır.
Fırın kabı ve süzgeçleri yıkamadan önce deterjanlı sıcak suyun içinde bekletin.
Plastik kesme tahtalarını tuz ve limon ile temizleyebilirsiniz. Ahşap olanlarda ise sadece tuz kullanın.
Paslanmaz çelikler için özel bir temizlik malzemesi gerekir. Islak sünger üzerine az miktarda dökerek yavaşca ovun, iyice durulayın.

Dibi Tutan Tencere
Emaye tencerelerin dibi tutup kararırsa, biraz çamaşır suyu koyup bir tencerede bekletilmeli. Daha sonra iyice yıkanıp, sabunlayıp, durulayın.

Mis Kokulu Giysiler İçin
Dolaptaki elbiselerinizin mis gibi kokması için, pamuğu kolanya veya parfümle ıslatıp, dolabınıza asın.

İyi Bir Çay İçin
Çay en ideal 15 dakikada demlenir. Demlenen çay asla kaynatılmamalı. Kaynatılan çay kansızlığa sebep olur. Maalesef bazı satıcılar çaya boya katıyor. Çayınıza boya katılıp katılmadığını şöyle anlayabilirsiniz: Çayı soğuk suya atıp, biraz bekleyin. İyi çay asla renk vermez.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...