ORUÇKEN DAHA AZ SUSAMAK VE ACIKMAMAK İÇİN ÖNERİLER

Oruç tutarken daha az acıkmak ve susamak için bazı öneriler;
  • Sahurda en az 3 bardak su için.
  • Yağ mideye tokluk hissi verir. O nedenle sahurda bir tatlı kaşığı süt kaymağı veya 3 adet ceviz veya 10 adet badem tüketilebilir.
  • Sahurda iki dilim tahıllı veya çavdarlı ekmek sizi daha uzun süre tok tutar.
  • İftarda veya sahurda yiyeceğiniz kızartmalar (patates, patlıcan vs.), börekler, açmalar, pizzalar sizi gün içinde susatır.
  • Şeker oranı yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceğinden çabuk acıktır. Sahurda bal, reçel, kek, kurabiye,çikolata ve tatlıdan uzak durun.
  • En iyi sahur çaysız kahvaltı ile olandır. Çay idrara çıkmayı artırır ve vücudunuzdaki suyu dışa atar. Kahvaltıda haşlanmış yumurta ve yoğurt mutlaka olmalıdır. Salatalık su açısından zengin olduğu için sahurda tercih edilebilir. Haşlanmış yumurta mideyi geç terk eder. Onun için tokluk hissiniz uzun sürer.
  • Salam, sosis gibi şarküteri ürünleri tuzludurlar. Sahurda bundan uzak durursak oruçluyken daha az susarız. Tansiyon açısından tuzdan uzak durmakta fayda var.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...