LEZZETLİ ET SEÇMENİN VE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

  • İyi et nasıl olmalı?
    Öncelikle hayvanın cinsinin iyi olması gerekir. İyi yemle doğal ortamda beslenmiş olmalı. Eti alırken etin renginin açık, parlak ve sıkı olmasına dikkat edilmelidir.
  • Et nasıl kesilmeli?
    Et iyi pişmiş isteniyorsa ince, az pişmiş isteniyorsa kalın kesilmelidir. Fakat et kesinlikle dövdürülmemelidir.
  • Evde et pişirirken nelere dikkat edilmeli?
    Et buzdolabından çıkarıldığı gibi ızgaraya konulmaz. Önceden tuzlanır, yağlanır ve oda sıcaklığında yarım saat bekletilir. Bu arada eti düşük ateşte değil yüksek ateşte pişirmek lazım. Her iki tarafı da en az 2 dak. Pişirmek yeterlidir.
  • En iyi et hangisidir?
    Hepimize göre yağsız ve yumuşak et en iyidir. Fakat asıl olan kemikli ve yağlı ettir. Bu etde hayvanın sırt bölümünden alınan ettir. Örnek olarak bonfile, antirikot, pirzola vb. verilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...