google-site-verification: google3956985213adcb86.html KADİR GECESİ | BİLGİGÜVERCİNİ

KADİR GECESİ

Ramazan ayının 27.gecesi Kadir Gecesi’dir. Bu gecede şerefli bir kitap Kur’an-ı Kerim, şerefli bir melek aracılığıyla (Cebrail), şerefli bir ümmetin, şerefli peygamberine (Hz.Muhammed A.s) nazil oldu.
Kadir gecesi; Kur’an-ı Kerim’in bu gecede inmesi, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olması, Allah’ın ezelde takdir ettiği şeylerden bir yıllık olayların ana kitaptan alınarak görevli meleklere bildirildiği gece olması nedeniyle üstün bir değer taşımaktadır. Cebrail (a.s)’in diğer meleklerle bu gece yeryüzüne inerek Allah’a ibadet eden kulları selamlamaları ve bu gecenin tan yeri ağarana kadar selam ve esenlik olması da ilahi rahmetin çok güzel bir tecellisidir. Kur’an-ı Kerim’de geçen Kadir Suresi’nde de bu gecede Kur’an-ı Kerim’in indirildiğini anlıyoruz.
Kadir Gecesi’ne erişmek bir mümin için büyük bir mutluluk olmakla beraber, bu gece en iyi şekilde değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Bu geceyi namaz kılmak, Kur’an okumak, dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak suretiyle geçirmek güzel bir tavırdır.
Peygamberimiz Kur’an okuyanlara bu Yüce Kitab’ın şefaat edeceğini, şu sözleri ile bildirmiştir. ‘’Kur’an okuyunuz, zira O, kıyamet gününde sahibine (okuyana) şefaatçı olarak gelir.’’


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...