google-site-verification: google3956985213adcb86.html İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ PANKREAS KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR. | BİLGİGÜVERCİNİ

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ PANKREAS KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR.

İşlenmiş et ürünleri ile bağırsak kanseri arasındaki bağlantı yapılan araştırmalarla saptanmıştır. İsveç’te yapılan bir araştırma, her gün işlenmiş et yiyenlerin pankras kanseri olma riskinin, hiç yemeyenlere göre yüzde 19 oranında arttığını gösterdi. İsveçli araştırmacılar, kırmızı et yiyenlerde pankreas riskine yakalanma riskine yakalanma riskinin nispeten daha düşük olduğunu vurguluyorlar.

Suyu Artırın Tuzu Azaltın
Böbreklerimiz için hem su hem de tuz iki önemli madde. Sağlıklı bir vücudun olması için böbreklerimizin iyi çalışması gerekiyor. Bu nedenle doktorlar günde en az 2 litre su tüketmemizi ve günde 6 gramdan fazla tuz tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar.

Glokom Gözleri Vuruyor
Halk arasında karasu ve göz tansiyonu olarak bilinen glokomun, körlükle sonuçlanabilien bir göz hastalığıdır. Yükselmiş göz içi basıncı görme sinirine baskı yapıyor ve sinir liflerinin hasar görmesine neden oluyor. Göz içi basıncı, yani göz tansiyonu yüksek olan hastalar glokom hastalığı açısından risk altındadırlar. Doktorlar her yaşta insanda glokom görülebileceği gibi 45 yaş üstündeki herkesin artan bir riski bulunduğunu belirtiyor. Glokomun diğer önemli risk faktörleri arasında, aile öyküsü, şeker hastalığı, göz yaralanmaları, miyopi, düşük tansiyon, retina hastalıkları, migren ve diğer hastalıklar yer alıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...