google-site-verification: google3956985213adcb86.html FAYANSTA DELİK AÇMANIN İNCELİKLERİ | BİLGİGÜVERCİNİ

FAYANSTA DELİK AÇMANIN İNCELİKLERİ

Banyoda veya mutfakta duvara takılacak aynalı dolap, havlu askısı, lavabo, aspiratör, mutfak dolabı gibi eşyalar için genellikle fayanslarda delik açmak lazımdır. Delik açarken fayanslara zarar vermemek için aşağıdaki dikkate alın.
Dikkat!
Delik açmadan önce; duvarın içindeki boru ve elektrik tesisatını belirlemek için metal dedektörüyle arama yapmak gerekir. Özellikle elektrik düğmeleri ve prizlerin, armatür ve vanaların yakınında delik açmanız gerekirse çok titiz olmalısınız.

Delme noktalarının işaretlenmesi:

  1. Delik açacağınız yeri işaretlerken her zaman nokta yerine çarpı koyun ki çarpının ortası delme noktası olarak belirgin kalsın.
  2. Delme noktasını keçeli kalemle doğrudan fayansa işaretliyorsanız, çarpının ortasında fayansı biraz zedeleyin ki matkap ucu kaymasın.
  3. Takribi delme noktasını belirlerken fayansın üzerine bir kağıt bant yapıştırabilir, üzerine kurşun veya tükenmez kalem ile işaret koyabilirsiniz. Kağıt bandın bir avantajı da fayansı delmeye başlarken, matkap ucunun bandın içinden daha kolay fayansa geçmesidir.

Delik açma:

  1. Deliği sıradan bir beton matkap ucuyla açabilirsiniz.
  2. Eğer imkan varsa fayans derzlerinden delik açmak daha kolaydır.
  3. Matkabı normal konuma getirin, asla darbeli konumda delmeyin!
  4. Fayansı deldikten sonra, arkasındaki beton ya da masif duvar darbeli konumda delinebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...