Demirhindinin
eski adı Hint Hurması’dır. Demir hindi tropik bölgelerde
yetişen kalın gövdeli, zümrüt yeşili oldukça ekşimsi bir
meyve. Eskiden yemeklerde ekşi yerine kullanılıyordu. Kabukları
siyah renkte, eti yumuşak ve besleyici ve ferahlık verici bir
meyvedir.
Demirhindi
şerbetinin tarifi ise şöyle;
Demirhindiyi
suyla beraber bir tencerede kaynatın. Kaynamış olan demirhindiyi
süzerek elde edilen sıvıyı başka bir kaba alın. Kaba alınan
demirhindi suyuna yaklaşık 1,5 kg toz şekeri katarak 1-2 dakika
kadar daha kaynatın. Kaynadıktan sonra 41 çeşit baharatı bir çay
kaşığı ölçüsünde ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Daha sonra
tencereyi ateşten alarak bir miktar soğumaya bırakın. Yeterli
miktarda soğuduktan sonra tekrar bir bezden süzün. Elde edeceğiniz
şerbeti şişelere doldurup soğutun.
0 yorum:
Yorum Gönder