DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Demirhindinin eski adı Hint Hurması’dır. Demir hindi tropik bölgelerde yetişen kalın gövdeli, zümrüt yeşili oldukça ekşimsi bir meyve. Eskiden yemeklerde ekşi yerine kullanılıyordu. Kabukları siyah renkte, eti yumuşak ve besleyici ve ferahlık verici bir meyvedir.

Demirhindi şerbetinin tarifi ise şöyle;
Demirhindiyi suyla beraber bir tencerede kaynatın. Kaynamış olan demirhindiyi süzerek elde edilen sıvıyı başka bir kaba alın. Kaba alınan demirhindi suyuna yaklaşık 1,5 kg toz şekeri katarak 1-2 dakika kadar daha kaynatın. Kaynadıktan sonra 41 çeşit baharatı bir çay kaşığı ölçüsünde ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Daha sonra tencereyi ateşten alarak bir miktar soğumaya bırakın. Yeterli miktarda soğuduktan sonra tekrar bir bezden süzün. Elde edeceğiniz şerbeti şişelere doldurup soğutun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...