google-site-verification: google3956985213adcb86.html YENİ BİR TUVALET | BİLGİGÜVERCİNİ

YENİ BİR TUVALET

Planlama
Aşırı derecede kireçlenmiş veya hasar görmüş bir klozetin yenilenmesi gerekir. Hele bu klozetin üzerinde eski tip, gürültülü ve içme suyunu boşa harcayan bir rezervuar bulunuyorsa o da en kısa sürede değiştirilmelidir. Öncelikle tuvaletin banyodaki yerinin uygunluğuna ve rahat kullanılabilmesine dikkat edilmelidir. Klozet önünde 75 cm’den 90 cm’ye kadar bir hareket alanı bırakılması ve klozet ile duvar arasında da 20 cm’lik boşluk bulunması en idealidir. Besleme ve atık hatları zaten banyonuzda mevcuttur. Bunların konumunu inceleyin. Çünkü, yeni tuvaletinizin nasıl görüneceği buna bağlıdır. Atık uzaklaştırma borusu duvarın içindeyse duvara asılan bir klozet seçebilirsiniz. Aşağıdaki resimlerde görüldüğü, gibi çıkış deliği çanağının arkasında bulunan bir klozet de takabilirsiniz. Böylece, 45 derece kavisli bir dirsek boru sayesinde, tuvaletin düz çıkışıyla atık uzaklaştırma borusu birleştirilmiş olur.

Klozetin Yerleştirilmesi ve Bağlanması
İlk önce bağlantı parçasını atık borusuna sokun. Ardından, klozeti dirsek boruya doğru, parçalar birbirinin içine sıkı sıkıya oturuncaya kadar itin. Sonra, çanağı sabitlerken size gerekli olacak matkap deliklerini nereye açacağınızı araştırın.
Sivri uçlu bir kurşunkalemi çanağın montaj deliklerinden geçirerek, deliklerin yerini zeminde işaretleyin. (Sırlı fayanslarda suya dayanıklı keçe kalemler daha kullanışlıdır.) Keskin uçlu bir matkapla karoları klozetisabitleyeceğiniz dübelin çapına uygun olarak dikkatlice delin. Darbeli matkap kullanıyorsanız “darbeli delme” ayarına, hava matkabı kullanıyorsanız “çekiç” ayarına, fayansların delindiğinden emin olunca geçin. Fayansın delindiğini, çıkan tozun rengine bakarak anlayabilirsiniz.
Daha iyisi için.
Deliklerden çıkan tozlan elektrikli süpürge ile dikkatlice temizleyin, çanağı tekrar yerine yerleştirin ve suterazisi ile düzgünlüğünü kontrol edin. Döşeme ile çanak arasındaki engebeleri bir miktar karo macunu ile eşit bir şekilde dengeleyin. Aksi halde, klozet çanağı üzerine yük binince kırılır. Sonra klozeti zemine vidalayarak sabitleştirin.
Seramik ile vida başı arasına plastik halkalar yerleştirin. Metal vidaları plastik süs kapaklarıyla örtün. Böylece tuvaletin temizlenmesi de kolaylaşır. Zeminle atık uzaklaştırma borusu arasındaki birleşme yerini plastik bir manşet ile örtün.
Çanakla zemin arasındaki birleşme yerini esnekliğini kaybetmeyen malzemelerle kapatın.

Rezervuarın Montajı
Şimdi rezervuarı monte edeceksiniz. Suyun klozete kadar düz bir yol izlemesine dikkat edin. Çünkü dolambaçlı borular, suyun düşme hızını, dolayısıyla da temizleme gücünü azaltır. Kavisli temizleme borusunu klozetin arkaya bakan deliğine sokun. Bu noktada size, rezervuarı duvara doğru sabit konumda tutacak bir yardımcı gerekecektir, Yardımcı bulamıyorsanız, ölçerken rezervuar kutusunu dizlerinizle desteklemeniz gerekir. Rezervuar kutusunu tam tuvaletin üzerine ortalayın. Kutuyu düz olarak konumladığmızdan (suterazisine bakarak) emin olun. Sonra, duvarda sağ ve sol delik yerlerini işaretleyin. Kutuyu yeniden yere bırakın, delikleri açın. Tutucuyu vidalayın, kutuyu takın ve rezervuarı rezervuar borusuna bağlayın.

Rezervuarın Su Bağlantısı
Gerekiyorsa suterazisi yardımıyla ve tutucuyu oynatarak rezervuarın konumunu bir kez daha düzeltin. Sonra, tahliye vanasını kromajh bir bakır boruyla irtibatlandırın, Tahliye vanası yoksa, duvara bir tahliye vanası takın.
Vananın dişlerini üstüpüyle vida yönünün tersine sarıp, üzerini conta macunuyla sıvayın. Bu iş için conta bandı da kullanabilirsiniz. Tahliye vanasını sıkıca içeriye doğru çevirerek itin. Uç noktasına ulaştığında bağlantı nipeli rezervuara bakacaktır. Gerekiyorsa bağlantı borusunu bükün veya kısaltın. Sıkıştırmalı bağlantılar sızdırmazlık sağlar.
Her birinde rakor vidasını, koniyi, pirinç levhayı ve conta levhasını bu sıraya göre boruya takın ve kuvvetle sıkın. Esnek borulu bağlantılar kullanılırsa montaj daha da kolay olur. Her iki durumda da, deneme amacıyla tahliye vanasını takın. Dikkat edin, hiç su damlamamalıdır.

Klozetin Yerleştirilmesi
Klozet montajı için çeşitli sabitleme sistemleri mevcuttur. Bir kısmı vidalanır, bir kısmı raptiyelenir. En yaygın sistem ise, alttan vidalanarak sabitlenen plastik tutucular kullanmakdır. Bu sayede, klozet kapağını klozet kenarına tamamen oturacak şekilde ileri geri oynatabilirsiniz. Son olarak, bir kez daha tüm bağlantıları ve contaları kontrol edin. Rezervuarı çalıştırarak deneyin ve herhangi bir sızdırma olup olmadığına bakın.
Yeni tuvalet ve rezervuardaki tozları ve elinizin bıraktığı izleri temizleyin. İlk temizlik için temiz su yeterlidir.
Daha sonrakilerde sirke ve deterjan kullanarak, klozette kireç birikmesini önleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...