ÜTÜ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Gömlek veya elbiseyi ütülürken sırasıyla yakasını, manşetini, fırfırlarını, kollarını, sonra da bedenini ütüleyin.
  • Ütü masasının yakınında hem ütülenmiş, hem de ütülenmemiş giysiler için yer ayırın.
  • İster ütüyü ayakta, ister oturarak yapın. Hangi durumda olursa olsun ütü masası uygun yükseklikte olmalı, avuçlarınızı masanın üzerine koyarken, sırtınızı ve dirseklerinizi bükmeden koyabilmelisiniz.
  • Kıyafetlerin üzerindeki etiketlere göre ütünüzü uygun sıcaklığa ayarlamayı unutmayın. Karışık dokuda kıyafetler için sıcaklığı doku içinde en fazla olana göre ayarlayın.
  • Bütün ipeklileri tersten ütüleyin. İşlenmiş ipekliler hafif nemliyken, ham ipekler ise kuruyken ütülenmelidir.
  • Kadife, akrilik, fitilli kadife, işlemeli parçalar ve sentetik deriler de tersinden ütülenmelidir. Ütü masasının üzerine temiz bir bez örterek parlamalarını önleyebilirsiniz.
  • Kumaşa ütüyü değdirdiğinizde cızırtı çıkıyorsa, ısıyı azaltın.
  • Giysiyi ütüler ütülemez asın.
  • Günümüzde birçok seçenek var. Teknoloji oldukça gelişti. Örneğin Siemens kendi kendini temizleyen, dikey durumda da buhar veren ütü tasarlarken, Philips iyonik teknoloji sayesinde kumaşa 3 kat daha fazla nüfus eden buhar tanecikleriyle derin kırışıklıkları açan ütü tasarlamış.






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...