Semizotu magnezyum
açısından zengin bir sebzedir. Körpe ve etli olan yapraklarını
ıspanak gibi pişirebildiğiniz gibi, salata ve meze şeklinde de
tüketebilirsiniz. Sebzeler arasında en fazla omega 3 içeren
bitkidir. Madensel tuzlar ve vitaminler açısından zengindir. Fakat
pişirildiğinde bu değerleri kaybederler. O yüzden çiğ olarak
tüketmek daha sağlıklıdır.
6 Kişilik
Malzemeler
750 gr semizotu
3 adet soğan
4 adet rendelenmiş
domates
1 çay bardağı
zeytinyağı
3 diş kıyılmış
sarımsak
1 çorba kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı
tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
(isteğe göre siz de ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanışı
Soğanları küp küp
kesip, yağda kavurun. Yıkanmış ve ayıklanmış semizotunu içine
koyun. Üzerine rendelenmiş domatesleri, pirinci, kıyılmış
sarımsakları, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte su eklemeden
pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder