google-site-verification: google3956985213adcb86.html SEMİZOTU | BİLGİGÜVERCİNİ

SEMİZOTU

Semizotu magnezyum açısından zengin bir sebzedir. Körpe ve etli olan yapraklarını ıspanak gibi pişirebildiğiniz gibi, salata ve meze şeklinde de tüketebilirsiniz. Sebzeler arasında en fazla omega 3 içeren bitkidir. Madensel tuzlar ve vitaminler açısından zengindir. Fakat pişirildiğinde bu değerleri kaybederler. O yüzden çiğ olarak tüketmek daha sağlıklıdır.

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU
6 Kişilik

Malzemeler
750 gr semizotu
3 adet soğan
4 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre siz de ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanışı
Soğanları küp küp kesip, yağda kavurun. Yıkanmış ve ayıklanmış semizotunu içine koyun. Üzerine rendelenmiş domatesleri, pirinci, kıyılmış sarımsakları, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte su eklemeden pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...