google-site-verification: google3956985213adcb86.html SAÇ DÖKÜLMESİ | BİLGİGÜVERCİNİ

SAÇ DÖKÜLMESİ

Vitaminlerin azı da çoğu da zararlı. Saçlarımız vücudumuzdaki vitamin ve mineral dengesizliğine karşı çok hassas. Örn. A vitamini azlığı saç derisindeki pullanmaya neden olurken, fazlalığı ise saç dökülmesine neden olur. Doktorların tavsiyesinin üzerinde veya altında vitamin alınmamalı.
Hipotirodizme bağlı bir saç dökülmesi söz konusu ise tedavi olmanız durumunda bu saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.
Saç incelmesi sindirim sisteminizin besinleri etkin olarak absorbe etmediğini gösterir.
Saç dökülmesi nedenleri olarak; stres, ateş, çeşitli enfeksiyonlar, kansızlık, mevsimsel dökülmeler, hamilelik ve emzirme dönemleri, beslenme bozuklukları, bilinçsiz ve ağır sık tekrarlanan diyet rejimleri, alkol bağımlığı, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar, zehirlenmeler, radyasyon sayılabilir.
Saçlarınızı daima şampuanla yıkayın. Saç kurutma makinaları veya ısı bigudilerinden gelen yüksek ısıdan saçınızı uzak tutun.
Saç derisini harekete geçirmek ve saç kaybına yol açabilecek stresi gidermek için kafa derisine masaj yapmayı ihmal etmeyin.

SAÇ İÇİN YENİ UMUT: TIBBI KÜF
Son yıllarda tıbbi küf olarak tanımlanan özel bir küfün, özellikle kadınlarda sık görülen, hormonal olmayan saç dökülmelerinde son derecede etkili bir tedavi aracı olduğu bilimsel çalışmalar var.
Tıbbi küfün tiamin, keratin ve sistin adlı maddelerle birlikte kullanımının daha etkili olduğu 1990 sonrasında yapılan çalışmalarda ortaya çıktı. Tıbbi küfün saçlarda gürleşme ve iyileşmeye yol açtığını ilk kez bira fabrikasında çalışan Alman işçiler fark etti. Çünkü özellikle bira fabrikaları küf oluşumunun en fazla görüldüğü ortamlardandır. İşçilerin fark ettiği bu etki daha sonra bilimsel çalışmalara konu oldu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...