PRATİK BİLGİLER

Ihlamur
Ihlamur yalnız içildiği vakit değil, banyo suyuna katıldığı zaman da sinirleri teskin eder. Bunun için banyo suyuna 500 gr ıhlamur suyu katmak gerekir. Ihlamuru iyice kaynatmalı ve suyunu banyo suyuna katmalıdır.

Tuz
Mutfak tuzu ya da kaya tuzu ıhlamur suyuna katılıp, banyo küvetine doldurulursa, vücutta hissedilen ağrılar kaybolur. Baş ağrısına bile tuzlu su ile küvette banyo yapmak, iyi gelir. Bunun için banyo suyuna 500 gr kadar mutfak tuzu katmalıdır. Tuz eridikten sonra suya girip beş on dakika yatmak faydalı olur.

Alg
Denizdeki algler toplanıp, kurutulur sonra da banyo suyuna toz halinde ya da ince saplar halinde katılırsa, bundan hem dolaşım fayda görür hem de selülit azalır.

Koku
Çam esansı, çam losyonu çok faydalıdır. Hem adaleleri gevşetir, hem de nezleye iyi gelir. Bunun için banyo suyuna biraz çam esansı katmak özellikle soğuklarda nezleye karşı daha büyük bir direnç verir. Hemen hemen bütün banyo sabunlarında çam esansı vardır.
Tabii bütün banyolarınızı bu şekilde yapmak gerekmez. Ama hiç değilse arada bir yukarıda tavsiye edilen şeylerden birini kullanarak banyo yapmak faydalı olur. Yalnız kışın banyodan sonra vücudu üşütmemeye dikkat etmeliyiz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...