google-site-verification: google3956985213adcb86.html MUTFAK TADİLATI İÇİN ÖNERİLER | BİLGİGÜVERCİNİ

MUTFAK TADİLATI İÇİN ÖNERİLER


Mutfakları değiştirmek oldukça pahalıya mal olmakta. Bu nedenle genelde 15-20 yıl gibi bir sürede yeni mutfak yaptırılabilmekte. Ama bu arada ufak tefek tadilatlarla da yeni bir mutfak görüntüsüne sahip olabilirsiniz.


  • İşe mutfak dolaplarının kapaklarını değiştirerek başlayabilirsiniz. Eğer kapaklar ahşap ise bunları marangoz ile konuşarak farklı renkte bir cila ile başka bir renge cilalatabilirsiniz. Ya da kapakları dolabınıza uyabilecek şekilde tamamen değiştirebilir veya cam taktırabilirsiniz.
  • Mutfak lambasını değiştirebilirsiniz. Renkli bir lamba kullanabilirsiniz. Dolapların alt kısımlarını uzun şerit halinde Led lambalar takarak aydınlatmada farklılık yaratabilirsiniz. Şu sıralar çok moda olan bu led lambaların farklı renklerde olanları mevcut. Hatta uzaktan kumandalı olanları bile var.
  • Dolap kapaklarının kulplarını yenileriyle değiştirerek dolaplarınızda nasıl farklı bir hava oluşturduğunuza kendiniz de şaşıracaksınız. Çalışma tezgahını da tamamen değiştirebilirsiniz. Şimdi moda olan; gerçek ağaçtan yapılmış tezgahlar örn. kayın, meşe vs. gibi. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta çam gibi iğne yapraklı ağaçlardan yapılmış olanları tercih etmemek. Çünkü bunlar neme dayanıklı değiller.
  • İsterseniz fayansları da değiştirebilirsiniz. Fayansları kırıp, toz toprakla uğraşmak istemiyorsanız, onun da kolayı var. Artık tüm yapı marketlerde fayans üzerine yapışabilen fayanslar satılıyor. Onları kullanabilirsiniz.
  • En kolay değişikliği elektrikli aletlerde yaratabilirsiniz. Örn. buzdolabı, bulaşık makinası gibi. Bunların şimdi enerji ve çevre dostu olanları daha çok tercih ediliyor. Yalnız bunları değiştirirken satıcının ‘’ bu ürün şu sıra çok satıyor, çok trend’’ gibi sözlerine kanmayıp, gerçekten işinize yarayanını ve az enerji harcayanını seçin.

Şunu unutmayın; ister mutfak tadilatı olsun istersen başka bir odanın tadilatı; önemli olan bu iş için yeterince zaman ayırıp, iyi bir plan yapmaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...