KÖPEK YETİŞTİRMEDE BİLİNMESİ GEREKENLER

Bir köpeği yetiştirirken onu insanlaştırmamalısınız. Köpek nerde duracağını bilmeli, kontrolün ve söz sahibi olanın siz olduğunu bilmesi gerekir. Vücut diliniz açık ve net olmalı. Anlaşılır şekilde emirler vermelisiniz. Köpeğinize asla şiddet uygulamamalı ve aşırı şekilde bağırmamalısınız. Temel emirleri yani ‘’otur, kal, hayır, buraya gel ‘’ gibi emirleri her köpek öğrenmelidir. Aslında burada önemli olan kelime değil, her zaman o kelimeyle aynı aksiyonun bir arada yapılmasıdır. Emirleri verirken vücut dili de önemlidir.  
Siz de köpeğinizin dilini anlamalısınız. Hareketlerinden diğer köpeklerle ne yapmak istediğini anlamalısınız. Böylece diğerleriyle kavgaya tutuşmadan onu bulunduğu ortamdan uzaklaştırabilirsiniz.
Köpeğinizin sosyalleşmesi için onu diğer sahipli köpeklerle bir araya getirin. Ama burada diğer insanların da köpeklerini kontrol altında tuttuklarından emin olun. Köpeğinizi gözünüzden kaçırmayın. Aralarında sizin köpeğinizden daha büyükleri var ise onlar köpeğiniz için iyi bir eğitmen olacaktır.
Köpeğinizin diğer köpeklerle iletişime geçerek yaşayacaklarından tecrübe edinmesine izin verin. Eğer köpeğinizin yanlış bir davranışı diğer köpekler tarafından cezalandırılıyorsa hemen müdahale etmeyin. Ama işi de tamamen onlara bırakarak da havyanızın kendine olan güveninin kaybolmasına müsaade etmeyin. Daima zamanında ve yerinde müdahale ederek kontrolün sizde olduğunu hissettirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...