KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARI

  • Erken Yatıp, Sabahları Erken Kalkmak
    Vücudumuzu ve ruhumuzu forma sokan en değerli hormon uykuda ürettiğimiz melatonindir. Bunun için geceleri en geç 23.00’de yatıp, sabahları 06.00’da kalkmalı.
  • Metabolizmayı Hızlandırıcı Kahvaltı
    Metabolizmanızı badem ile hızlandırıp, süt ile yağlarınızı yakabilirsiniz. Sütün içerisini bir adet kabuk tarçın ve bir tatlı kaşığı yeşil kahve de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
  • Sabahları Yürüyüşe Çıkmak
    Sabahın ilk ışıklarıyla 40 dakikalık tempolu bir yürüyüş vücudunuza iyi gelecektir. Bir müddet sonra kendinizi daha zinde hissedeceksiniz. Eğer evde yürüme bandı kullanıyorsanız, mutlaka camınız açık olsun.
  • Kahvaltı Zamanı
    Metabolizmanızı hem hızlandıran, hem de sizi tok tutacak olan yumurtayı kahvaltınızdan eksik etmeyin. Kahvaltıda bir dilim tahıllı ekmek ve yağ yakmanızı sağlayacak lor peynirini de unutmayın.
  • Birinci Ara Öğün
    İştahınızı frenleyebilmek için ara öğünlere ihtiyacınız var. Yenen her lokma için metabolizmanız sindirim ve emilim sırasında enerji harcıyor. Böylelikle kilo kaybetmeniz çok daha kolay oluyor. Ara öğünler iki saatten daha kısa, dört saatten daha uzun sürede olmamalı. Öğlene kadar yapacağınız ara öğünde C vitamini açısından zengin meyveler tüketmeniz önerilir.
  • Öğle Yemeği Molası
    Yemek molanızı hiçbir zaman iş masası üzerinde yapmayın. Havalar da ısındığına göre yemek molalarınızı dışarıda verin. Açık havada 10 dakika bile geçirseniz, öğle yemeğindeki yiyecekleri daha çabuk enerjiye çevirmenize yardımcı olacaktır.
  • Öğleden Sonra İki Ara Öğün
    Akşam yemeğine aç oturmamak için öğleden sonra iki ara öğün yiyin. İlk ara öğünü saat 15.00 gibi yapın. Sade bir türk kahvesi ve yanında ufak bir parça kakao oranı %70 civarı ve üzeri olan , 10 gr yağdan fazla yağ içermeyen bitter çikolata yiyebilirsiniz. Saat 17.00 gibi tam buğday içeren galeta yanında peynir veya yoğurt yiyebilirsiniz.
  • Kafein Yasağı
    Uyku metabolizmayı hızlandırır. Bu nedenle uykusuz kalmamak için saat 17.00 itibarıyla kafeinli içeceklerden uzak durmakta fayda var.
  • Akşam Yemeği
    Metabolizma hızı için akşam yemeğini çok geç yememekte fayda var. Saat 19.00 ile 20.00 arasında yemelisiniz. Akşam yemekleri için sebze çorbaları çok uygun. Haftada üç gün balık yemek, kırmızı eti sebzelerle beraber tüketmek metabolizmanızı hızlandırır. Mevsim yeşillikleri, havuç karışık az yağlı ve limonlu salatalar da tüketebilirsiniz.
  • Gece Öğünü
    Son olarak gece yatmadan önce yoğurt yiyebilirsiniz. Yoğurt metabolizmayı hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda doğal antidepresandır ve kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Yalnız gece olduğu için fazla abartmamak da fayda var. Orta boy bir kaseyi geçmesin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...