google-site-verification: google3956985213adcb86.html KANSERE KARŞI FAYDALI BESİNLER | BİLGİGÜVERCİNİ

KANSERE KARŞI FAYDALI BESİNLER

Sarımsak Vücudumuz İçin Muhteşem Bir Kalkan
Sarımsağın içerisindeki Disulfides adlı madde kanser önleyici olarak bilinmekte. Bu maddeler tümörlerle savaşıp, kanser riskini minimuma indiriyor. Akyuvarların sayısını artırdığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirerek, kansere karşı koruyucu kalkan görevi görüyor.
Fakat uzmanlar, aşırı sarımsak tüketiminin kanama problemine yol açabildiği için kemoterapi-radyoterapi alanlarda kullanılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Her Gün Bir Tutam Maydanoz
Maydanoz kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen bitkilerden. Amerika’da yapılan araştırmaya göre her gün bir tutam taze maydanoz yenmeli.

Yemekleri Pişirirken Şifalı Otlar Kullanın
ABD Ulusal Kanser Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre zerdeçal, nane, kekik, biberiye ve tgarhun kansere karşı güçlü birer koruyucudur. Örneğin etleri biberiyle pişirmek kansere yol açan heterosiklik aromatik aminlerin sayısını azaltır. Kekikteki beta karotenin ise tümörlere karşı önemli etkisi var.

Kanser Tetikçisi Alkol
Her gün tüketilen bir kadeh içki, meme kanserine yakalanma riskini artırıyor. Alkol bağımlılığı ayrıca mide, karaciğer, kalınbağırsak, gırtlak ve nefes borusu kanserlerinin de önemli nedenlerinden biri. Üstelik sigarayla bir araya gelince bu riskler katlanarak artıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...