Sarımsak Vücudumuz
İçin Muhteşem Bir Kalkan
Sarımsağın içerisindeki
Disulfides adlı madde kanser önleyici olarak bilinmekte. Bu
maddeler tümörlerle savaşıp, kanser riskini minimuma indiriyor.
Akyuvarların sayısını artırdığı gibi bağışıklık
sistemini de güçlendirerek, kansere karşı koruyucu kalkan görevi
görüyor.
Fakat uzmanlar, aşırı
sarımsak tüketiminin kanama problemine yol açabildiği için
kemoterapi-radyoterapi alanlarda kullanılmaması gerektiğine dikkat
çekiyor.
Her Gün Bir Tutam
Maydanoz
Maydanoz kanser
hücrelerinin büyümesini engelleyen bitkilerden. Amerika’da
yapılan araştırmaya göre her gün bir tutam taze maydanoz
yenmeli.
Yemekleri Pişirirken
Şifalı Otlar Kullanın
ABD Ulusal Kanser
Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre zerdeçal, nane,
kekik, biberiye ve tgarhun kansere karşı güçlü birer
koruyucudur. Örneğin etleri biberiyle pişirmek kansere yol açan
heterosiklik aromatik aminlerin sayısını azaltır. Kekikteki beta
karotenin ise tümörlere karşı önemli etkisi var.
Kanser Tetikçisi
Alkol
Her gün tüketilen bir
kadeh içki, meme kanserine yakalanma riskini artırıyor. Alkol
bağımlılığı ayrıca mide, karaciğer, kalınbağırsak, gırtlak
ve nefes borusu kanserlerinin de önemli nedenlerinden biri. Üstelik
sigarayla bir araya gelince bu riskler katlanarak artıyor.
0 yorum:
Yorum Gönder