google-site-verification: google3956985213adcb86.html KAMERA ÇEŞİTLERİNİN HANGİSİNİ SEÇMELİ | BİLGİGÜVERCİNİ

KAMERA ÇEŞİTLERİNİN HANGİSİNİ SEÇMELİ

Mini DV kaset kullanan ilk dijital video kameranın duyurulmasından bu yana geçen zamanda, dijital video teknolojileri ve kameraları oldukça çeşitlendi. Eğer videolarınızı web için hazırlayacaksanız ya da üzerinde çok az düzenleme yaparak direkt olarak DVD ya da VCD’ye aktaracaksanız, DVD’ye kaydeden bir kamera sizin için ideal çözüm olabilir. Eğer çektiğiniz videonun üzerinde bolca düzenleme yapmaya ve kendi küçük filmlerinizi oluşturmaya niyetiniz varsa, o zaman sabit diskli ya da kasetli bir video kamera sizin için daha uygun olabilir.
  • Kasetli kameralar: Mini DV kasetler boyut olarak müzik kasetlerinin aşağı yukarı yarısı büyüklüğünde. Kasetler uzunluklarına göre 45’ten 90 dakikaya kadar kayıt yapabilme olanakları var.
  • DVD kameralar: Genellikle 20 dakika ile 1 saat arasında MPEG-2 videoyu doğrudan 8 cm’lik mini DVD’lere kaydeden ve ev kullanıcılarını hedefleyen kameralardır.
  • Sabit diskli kameralar: İçinde çıkartılamaz bir disk sürücü bulunur. Sabit disk kapasitesi dolana kadar kayıt yapılabilir.
  • HD kameralar: 720p standardında 24fps, 30fps, 60fps hızlarında kayıt yapılabilir. Bu hız insan gözünün algılamada en çok hoşlandığı ve keyif aldığı hızdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...