Ramazan
ayında tüketimi artan hurma, yetiştiği ortama göre tadında ve
şeklinde farklılıklar gösteriyor. İki yüze yakın çeşidi olan
hurma, her damak tadına hitap ediyor.
Ramazan
aylarında iftar sofralarının aranılan meyvesi hurma, sağlıklı
bir yaşam için ideal bir besin. Farklı çeşitleri bulunan hurma
şeker bakımından zengin olmasının
yanı sıra çok sayıda mineral ve vitamin içeriyor. Hurma, beden
ve zihin gelişimini sağlıyor ve yaşlanma belirtilerini
geciktiriyor. Lif bakımından
da zengin olan hurma, düzenli tüketildiğinde kanser ve kalp
hastalıklan riskini de düşürüyor. İçeriğinde yüksek besin
değeri bulundurmasının yanı sıra hurma içerdiği demir
sayesinde kansızlığı da önlüyor. Hurma da, ayrıca antioksidan
özelliklerde bulunuyor.
0 yorum:
Yorum Gönder