BAHÇEDE YAPILAN HATALAR- 4

Tarım ilacını zararlı mı?
"Bahçıvanlık maceramın ilk yılındayım ve bahçemde çiçek ekmek için uygun bir köşe buldum ancak maalesef toprak çim ve çiçek ekmek için uygun değil. Çim kıran hastalığı var. Peki, çözüm ne?"
Çözüm:
Kimyasal tarım ilaçlarının zehirleri toprakta uzun zaman kalır. Toprağı yabani otlar ve zehirli kimyasallardan arındırmak için doğa dostu karışımları sıcak su ve sirke ile eşit miktarda karıştırarak kullanacağınız alana bir kaç gün arka arkaya ve istemediğiniz bitkiler sararana kadar serpin. Sirke zararlı bitkileri ve yabani otları kolayca öldürdüğü için zemini çim yetiştirmek için hazırlar.

Bitkileri çok yakın ekmeyin
"En sevdiğim bitkileri aynı saksının içinde yan yana ektim ancak hem biçimleri deforme oldu, hem de yenecek gibi yetişmedi. Gelecek yıl her saksıya bir bitki mi ekmeliyim?"
Çözüm:
Bitki ekerken paket üzerindeki kullanım bilgilerini ve yönergeleri mutlaka takip edin. Ancak yoğun ve pek çok farklı bitki türü seçtiyseniz, örneğin domates gibi yüksek bitkilerin altına fesleğen gibi kısa ve çalımsı bitkiler ekerek katmanları oluşturabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...