google-site-verification: google3956985213adcb86.html ZEYTİNYAĞI SEÇERKEN | BİLGİGÜVERCİNİ

ZEYTİNYAĞI SEÇERKEN

Zeytinyağı seçmek damak zevkine ve teknik bilgiye göre değişkenlik gösterir. Kimi insan genizi az yakanı seçerken, kimisi de koyu renkli ve sert olanı tercih edebilir. Aşağıda bu konuyla ilgili ufak fakat önemli detayları bulacaksınız.
Zeytinyağı şişesinde mutlaka yağdaki asit oranını gösteren bilgi olmalıdır. 0,8’in altındaki asidite olanlar harikadır. 0,5 bulursanız mutlaka alın. Hele hele 0,3 oranında ise kaçırmayın.
Zeytinler toplandıktan hemen sonra sıkımhanelere götürülerek sıkılmaları gerekir. Zeytin toplandıktan sonra bekler, üst üste istiflenirse yağı kaçar, kalitesi düşer. Bu yüzden alırken, şişenin üzerine bakın. Toplanma yeri ve sıkım tesisi aynı ilde olanları tercih edin.
Zeytin toprağa değmeden toplanması gereken bir üründür. Fakat kendiliğinden toprağa düşenler de heba edilmez. Riviera zeytinyağları, genelde toprağa düşen, kalitesi ekstra sızma kadar yüksek olmayanlardan üretilirler. Bu yağlar salatalara kullanılmasa da yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...