Zeytinyağı seçmek damak
zevkine ve teknik bilgiye göre değişkenlik gösterir. Kimi insan
genizi az yakanı seçerken, kimisi de koyu renkli ve sert olanı
tercih edebilir. Aşağıda bu konuyla ilgili ufak fakat önemli
detayları bulacaksınız.
Zeytinyağı şişesinde
mutlaka yağdaki asit oranını gösteren bilgi olmalıdır. 0,8’in
altındaki asidite olanlar harikadır. 0,5 bulursanız mutlaka alın.
Hele hele 0,3 oranında ise kaçırmayın.
Zeytinler toplandıktan
hemen sonra sıkımhanelere götürülerek sıkılmaları gerekir.
Zeytin toplandıktan sonra bekler, üst üste istiflenirse yağı
kaçar, kalitesi düşer. Bu yüzden alırken, şişenin üzerine
bakın. Toplanma yeri ve sıkım tesisi aynı ilde olanları tercih
edin.
Zeytin toprağa değmeden
toplanması gereken bir üründür. Fakat kendiliğinden toprağa
düşenler de heba edilmez. Riviera zeytinyağları, genelde toprağa
düşen, kalitesi ekstra sızma kadar yüksek olmayanlardan
üretilirler. Bu yağlar salatalara kullanılmasa da yemeklerde
rahatlıkla kullanılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder