6 Kişilik
Malzemeler
Zencefil
Şurubu İçin
2
taze zencefil
1
limonun rendelenmiş kabuğu
1
soyulmuş limon kabuğu
1
su bardağı toz şeker
1/5
su bardağı su
1
limonun suyu
Servis
İçin
2
limonun suyu (taze sıkılmış olması gerekiyor)
2
portakalın suyu (taze sıkılmış olması gerekiyor)
1
şişe maden suyu
Bolca
taze nane yaprağı
Yeteri
kadar buz
Hazırlanışı
Zencefili
kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve sos tenceresine alın. Sos
tenceresinin içine limon kabuklarını, toz şekeri, limon suyu ve
suyu ekleyerek şeker eriyinceye kadar kaynatın ve hazırladığınız
şurubu 1 gün dinlendirin. Servis için bir sürahiye hazırlayıp,
dinlendirdiğiniz zencefil şurubunu, taze sıkılmış ve
süzdürülmüş olan limon ve portakal sularını, maden suyunu
ekleyip karıştırın. Bolca taze nane ve buz ile soğuk servis
edin.
0 yorum:
Yorum Gönder