ZENCEFİL GAZOZU

6 Kişilik
Malzemeler

Zencefil Şurubu İçin
2 taze zencefil
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 soyulmuş limon kabuğu
1 su bardağı toz şeker
1/5 su bardağı su
1 limonun suyu

Servis İçin
2 limonun suyu (taze sıkılmış olması gerekiyor)
2 portakalın suyu (taze sıkılmış olması gerekiyor)
1 şişe maden suyu
Bolca taze nane yaprağı
Yeteri kadar buz

Hazırlanışı
Zencefili kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve sos tenceresine alın. Sos tenceresinin içine limon kabuklarını, toz şekeri, limon suyu ve suyu ekleyerek şeker eriyinceye kadar kaynatın ve hazırladığınız şurubu 1 gün dinlendirin. Servis için bir sürahiye hazırlayıp, dinlendirdiğiniz zencefil şurubunu, taze sıkılmış ve süzdürülmüş olan limon ve portakal sularını, maden suyunu ekleyip karıştırın. Bolca taze nane ve buz ile soğuk servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...