google-site-verification: google3956985213adcb86.html SÜT NASIL YOĞURT HALİNİ ALIR? | BİLGİGÜVERCİNİ

SÜT NASIL YOĞURT HALİNİ ALIR?

Hepimizin sofralarının vazgeçilmezi yoğurt, sağlıklı olduğu kadar lezzetli olduğu için hepimiz tarafından tercih edilir. Fakat yoğurt yapmak, yemek kadar basit bir iş değildir ve biraz da meşaakatlidir. Bunun sebebi de maya bulmamız gerekmesidir.

Yoğurt sütten yapılan bir besin maddesidir. Sütün yoğrda dönüşmesini sağlayan da bakteridir. Bu bakterilerde sütün içinde bulunan laktoz şekerini kendilerine enerji vermesi için kullanırlar ve bunun sonucunda da laktik asit ortaya çıkarırlar. Bu ortaya çıkan yeni ürün sebebiyle süt yoğurt halini alır. Evde ev hanımlarının yoğurt yaparken süte biraz yoğurt katmasının sebebide bu bakterilere olan ihtiyaçtandır. Aslında evde bir labartuvar ortamı oluşturulmuş sayılabilir.
Yoğurt yapabilmek için tek gerekli olan bu bakteriler değildir. Gerekli sıcaklık sağlanmalı ve sabırla beklenmelidir.

Aslında yoğurt yapabilmek için illa maya gerekli değildir. Bu sadece yoğurtdun daha hızlı hazır hale gelmesini sağlar. Bir deneme yapmak isterseniz kendinize marketten bir kutu süt alın ve bunu ağzı açık olarak pencere önüne koyun. Eğer gerekli bakteriler tarafından istilaya uğrarsa sütünüz birkaç gün sonra siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşecektir. Bakteriler çevremizde her an var oldukları için ağzı açık bir sütü hemen işgal etmeleride mümkündür...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...