- Kanda pıhtılaşmayı önleyen sarımsak, bu sayede damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Oluşturduğu antibiyotik etkisi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyon hastalıklarına ve soğuk algınlığına yakalanma riskini azaltıyor.
- Kan yağlarının dengelenmesinde ve kötü kolesterolün azaltılmasında etkilidir. Haftada 2-3 kez bir iki diş çiğ olarak tüketilmesi öneriliyor. Ancak kararında tüketilmesi gerekiyor. Kan hastalığı olan kişilerde kanı seyrelten sarımsak, dışarıdan uygulandığında cildi tahriş edebiliyor, yoğun gaz hissine, karın ağrılarına ve bazı kişilerde alerjiye yol açabiliyor.
SARIMSAK MUCİZESİ
Etiketler:
Şifalı Bitkilerden Gelen Sağlık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder