google-site-verification: google3956985213adcb86.html RENKLERİN RUH DÜNYAMIZA ETKİLERİ | BİLGİGÜVERCİNİ

RENKLERİN RUH DÜNYAMIZA ETKİLERİ

Renklerin insanlar üzerindeki etkileri yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Psikolojimizin üzerinde 4 rengin etkisi vardır.
Kırmızı bedeni anlatırken, mavi akla, sarı duygulara ve yeşil bu üç hissin dengesine işaret etmektedir.

Evimizi planlarken bu renkleri dikkate almamızda fayda var.


OTURMA ODASI
Eğer eğlenceli bir ortam yaratmak isterseniz mutlaka yeşil ve turuncu renkleri kullanın. Yeşil renk canlılık ve uyum getiren bir renktir. Turuncu ve sarı renkler davetkar ve iyimserliği sergiler.Siyah ve gri doğru kullanıldığı takdirde mekana ferahlık ve derinlik sağlar. Eğer doğru kullanılmazsa ruh halimizi olumsuz etkiliyor. Aynı şekilde kahverengi de mekana ihtişamlık katar.
Kırmızı renk özellikle de parlak kırmızı mekana çılgın bir hava katar. Ayrıca ruh durumunuza öfke halleri getirebilir. Koyu mavi resmi ve soğuk bir renktir. Sarı renk ruh halimize olumlu etki yaratsa da uzun sürmez. Bu renkler oturma odası için uygun değildir.

MUTFAK
Eğer dikkat ederseniz pek çok restoranın sıcak renkler turuncu ve sarı renklerle dekore edildiğini görürsünüz. Çünkü bu renkler pozitif renklerdir ve genellikle iştah açarlar.
Mutfağınızda beyaz renk olmasının bir sakıncası yoktur. Beyaz hijyeni ve temizliği temsil eder. Fakat keskin bir renk olduğu için mutfakta kullanacağınız aletlerin renkli kullanırsanız bu keskinliği yumuşatabilirsiniz.
Mavi renk yiyecekler söz konusu olduğunda bozulmak , çürümek ya da zehirli gıdalarla özdeşleşmiş bir renktir. Siyah renk için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Mutfağınızda daha iç açıcı renkler kullanın.

ANTRE
Evimizin en az kullandığımız bölümüdür. İstediğiniz herhangi bir renge boyayabilirsiniz. Bu konuda dikkat edilmesi gereken tek renk herhalde hardal sarısıdır. Hardal sarısı unutkanlıkla bağdaştırılır.
Evinizden çıkarken almanız gereken anahtarı veya çantanızı unutabilirsiniz. Antrede bu rengin kullanılmaması öneriliyor.

YATAK ODASI
Kırmızı renk heyecan vericidir. Saldırganlık duygusunu ortaya çıkarabilir. Uyku problemi çekiliyorsa yatak odasında kullanılmaması önerilmektedir. Beyaz sakinlik veren bir renktir. Çiftlerin yatak odalarında kullanılması pek önerilmez.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...