Baklagilleriniz
Böceklenirse
Mercimek, pirinç, nohut
gibi baklagilleriniz bekledikleri yerde böceklenebilir. Eğer
kavanozda veya poşette bunları saklıyorsanız, sık sık
havalandırın. Kurubaklagillerinizi bez poşetlerde saklarsanız
böcek problemi yaşamazsınız.
Eyvah Yemeğim Yandı
Yanan yemeğinizi hemen
atmayın. Yanmamış olan yerleri ayırıp hemen başka bir
tencereye alın ve içine bir miktar su koyarak tekrar kaynatın.
Mantarların pişerken
kararmaması için pişme suyunun içine biraz tuz ve limon suyu
katarsanız kararmalarını önlemiş olursunuz.
Patates Ve Soğanı
Saklamak İçin
Eğer patates ve soğanı
sezonluk saklamak istiyorsanız bunları fileli torbalara koyup
mutfak dolaplarının içinde karanlık ortamda saklayın ki
filizlenmelerini önleyebilesiniz.
Soğan Doğrarken
Soğanı doğramaya
başlamadan önce soğanların üzerine biraz sirke döküp birkaç
dakika bekletin. Böylece doğrarken gözleriniz yanmayacaktır.
Yemeğin Lezzeti
Yemeği kısık ateşte
kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirirseniz hem daha lezzetli
olur hem de yakıttan tasarruf edersiniz.
Ayrıca yemek pişirirken
sık sık karıştırmamalısınız.
Makarnanın Suyu
Haşladığınız
makarnanın suyunu atmayın. Bunu makarnaya yapacağınız sos içinde
kullanabileceğiniz gibi çorbalarda da kullanabilirsiniz. Böylece
makarna suyundaki vitaminlerden de faydalanmış olacaksınız.
Fırını Temizlemek
İçin
Fırında yaptığınız
ızgaralar sırasında alta akan salça ve yağları sonradan
temizlemek oldukça zahmetlidir. Eğer alt kısımdaki tepsi içine
alüminyum folyo sererseniz temizlikten kurtulursunuz.
0 yorum:
Yorum Gönder