PRATİK BİLGİLER

Baklagilleriniz Böceklenirse
Mercimek, pirinç, nohut gibi baklagilleriniz bekledikleri yerde böceklenebilir. Eğer kavanozda veya poşette bunları saklıyorsanız, sık sık havalandırın. Kurubaklagillerinizi bez poşetlerde saklarsanız böcek problemi yaşamazsınız.
Eyvah Yemeğim Yandı
Yanan yemeğinizi hemen atmayın. Yanmamış olan yerleri ayırıp hemen başka bir tencereye alın ve içine bir miktar su koyarak tekrar kaynatın.
Mantarların Kararmaması İçin
Mantarların pişerken kararmaması için pişme suyunun içine biraz tuz ve limon suyu katarsanız kararmalarını önlemiş olursunuz.
Patates Ve Soğanı Saklamak İçin
Eğer patates ve soğanı sezonluk saklamak istiyorsanız bunları fileli torbalara koyup mutfak dolaplarının içinde karanlık ortamda saklayın ki filizlenmelerini önleyebilesiniz.
Soğan Doğrarken
Soğanı doğramaya başlamadan önce soğanların üzerine biraz sirke döküp birkaç dakika bekletin. Böylece doğrarken gözleriniz yanmayacaktır.
Yemeğin Lezzeti
Yemeği kısık ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirirseniz hem daha lezzetli olur hem de yakıttan tasarruf edersiniz.
Ayrıca yemek pişirirken sık sık karıştırmamalısınız.
Makarnanın Suyu
Haşladığınız makarnanın suyunu atmayın. Bunu makarnaya yapacağınız sos içinde kullanabileceğiniz gibi çorbalarda da kullanabilirsiniz. Böylece makarna suyundaki vitaminlerden de faydalanmış olacaksınız.
Fırını Temizlemek İçin
Fırında yaptığınız ızgaralar sırasında alta akan salça ve yağları sonradan temizlemek oldukça zahmetlidir. Eğer alt kısımdaki tepsi içine alüminyum folyo sererseniz temizlikten kurtulursunuz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...